Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

Animatie video laten maken?

Wanneer je een goede animatie video laat maken gaat dat de ‘standaard’ templates voorbij. 
Een animatie video legt niet alleen maar uit. Op vakkundige wijze zorgt een professionele animatie ervoor dat de kijker wordt aangemoedigd om in actie te komen.

Het is écht voordelig om animaties vanuit een professionele studio te bestellen.

Een goede explanimation is namelijk niet alleen reclame voor het product of je uitleg. Ook zal de animatie video bijdragen aan het opbouwen van jouw bedrijf als professioneel merk.


Wil jij een animatie laten maken?


Wat is een animatie video?

Animatie is een manier om een ​​video te maken van veel verschillende stilstaande beelden. De beelden worden één voor één samengesteld en vervolgens met hoge snelheid afgespeeld om een illusie van beweging te geven.

Animatie is een relatief nieuwe kunstvorm, en hoewel het concept van bewegende beelden een thema is geweest in hele oude beschavingen, duurde het tot laat in de 19e eeuw voordat experimentele animatie écht begon.

Wat is een uitleganimatie?

Stel dat je een geweldig product hebt, professionele services verleent of een informatiecampagne wilt starten. Natuurlijk wil je dit aan iedereen laten zien, maar in het tijdperk van internet en de overvloed aan informatie is een informele advertentie niet meer genoeg.

Je moet niet alleen het bewustzijn van de ontvanger bereiken, maar ook uitleggen waar het concept over gaat en waarom het de moeite waard is om geïnteresseerd te raken.

Dat is waar een uitleganimatie je helpt! Of – met andere woorden – een animatie video waarin b.v. wordt uitgelegd hoe een bepaald product, dienst, technologie of activiteit werkt.

We helpen je om de juiste animatie video te laten maken!

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten animatie. Verschillende animatiestijlen en daarnaast verschillende soorten van animeren.

.

Lees hier meer over de verschillende soorten animaties!

Wanneer gebruik je animatie video?

Een animatie video kan voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Productlancering – Een nieuw product introduceren.
  • Bedrijfslancering – Een starter en het doel is om mensen enthousiast maken over het bedrijfs en de waarde. Een 60 seconden durende, snel bewegende geanimeerde video is een geweldige oplossing.
  • Bedrijfsbranding of rebranding – Een natuurlijke manier van vertellen, geanimeerde video is zowel een visuele reflectie als een berichtendrager.
  • Training – Door inhoud op een leuke en informatieve manier weer te geven zal het makkelijk onthouden worden bij het publiek.

Hoe lang duurt een animatie video laten maken?

Gemiddeld duurt de productie van één animatie video met een duur van ongeveer 1,5 minuut 2 tot 3 weken. Het hele proces bestaat uit meerdere fasen, die individueel en met uiterste zorg worden gerealiseerd.

Achter de productie van een animatie video gaat een heel team schuil. Animatoren, illustratoren en geluidstechnici zorgen voor een professionele productie. Logisch dat hier wat tijd overheen gaat.


Wil jij een animatie laten maken?


 

https://animatie-video-laten-maken.nl/