Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Beginnen met rijlessen

Je kunt in Nederland vanaf 16,5 beginnen met rijlessen. Je zult dus een keuze voor een rijschool moeten gaan maken, dit kan een rijschool in Den Haag zijn, maar ook een rijschool in Amsterdam. Bij welke rijschool je gaat rijlessen ligt eraan waar jij je fijn bij voelt en natuurlijk of het bij je in de buurt ligt. Je gaat niet bij een rijschool in Den Haag rijlessen als je in Amsterdam woont. Wanneer je een rijschool gaat uitzoeken is het belangrijk om naar het slagingspercentage te kijken, zo weet je of er veel leerlingen slagen bij de rijschool.

 

Tips bij het beginnen met rijlessen

Beginnen met rijlessen is altijd spannend, daarom zijn deze tips handig voor jou om rekening mee te houden!

–          Kies een goede rijschool. Dit is niet altijd de goedkoopste.

–          Zorg dat je vooraf de kosten van je rijbewijs hebt opgeschreven, zo kom je niet voor verassingen te staan of onverwachte kosten.

–          Samen met je instructeur kan je bepalen en overleggen hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Het gemiddeld aantal lesuren voor het rijbewijs is ongeveer 39 (volgens CBR-onderzoek onder examenkandidaten in 2019). Het aantal rijlessen dat je nodig hebt, is voor iedereen anders. Niet iedereen leert even snel. Laat de instructeur van je rijschool daarom inschatten hoeveel rijlessen jij nodig hebt. Die kan dit vanuit ervaring het beste doen.

 

Het theorie examen

Naast de rijlessen moet je ook een theorie examen afleggen bij het CBR, voordat je op mag voor je rijbewijs. Je mag pas op voor je praktijk examen, nadat je je theorie toets hebt gehaald. Voor de theorie toets slagen veel mensen niet de eerste keer, zelfs meer dan de helft slaagt de eerste keer niet. Zorg daarom dat je je goed voorbereid, vraag als het nodig is hulp van je rijschool in Den Haag bijvoorbeeld.

https://drivercompany.nl/