Dutch Labs
Image default
Zakelijke dienstverlening

Collectief ontslag

Gaat het niet goed met uw organisatie en denkt u aan een collectief ontslag, maar weet u niet goed hoe u dit het beste kan aanpakken? Laat u dan adviseren door de beste arbeidsjuristen!

Wat is collectief ontslag?

Wanneer u voor het dilemma staat van collectief ontslag, is dit natuurlijk nooit leuk. Het gaat waarschijnlijk niet goed met uw bedrijf. Er zijn vele redenen waarom u zult moeten kiezen voor een collectief ontslag. Eén van de grootste redenen die het vaakst voorkomt is ontslag op basis van bedrijfs- economische redenen. Dit gebeurt er als het niet goed gaat omdat het financieel niet haalbaar is voor de werkgever om de werknemers te kunnen betalen. Collectief ontslag heeft bijna nooit te maken met het functioneren of het presteren van een individuele werknemer. Tevens heeft vaak de individuele geschiktheid voor een functie er bijna nooit mee te maken. Van een collectief ontslag wordt gesproken wanneer tijdens een periode van zestig dagen een bepaald aantal werknemers wordt ontslagen. De grootte van het ontslagen personeel hangt af van de grootte van de onderneming.

Waarom een arbeidsjurist inschakelen?

Er zitten heel wat haken en ogen aan een collectief ontslag. Wanneer dit niet op de juiste manier wordt gedaan of er anders wordt gehandeld dan juist is, kan dit grote (financiële) gevolgen voor u als werkgever hebben. Zo kunnen mensen u aanklagen en voor de rechter slepen wanneer er niet juist is gehandeld. Het is daarom altijd verstandig dat u advies inschakelt wanneer u nadenkt over collectief ontslag. Bij de arbeidsjurist werken mensen die gespecialiseerd zijn in collectief ontslag en die deze ontslag situaties vaker hebben meegemaakt. Wanneer u kiest om een arbeidsjurist in te schakelen voor collectief ontslag, wordt er altijd eerst in een persoonlijk gesprek gekeken naar de situatie waarin uw bedrijf zich bevindt. Een eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Vervolgens wordt er een vaststellingsovereenkomst opgesteld met daarin 25 punten die besproken worden, bijvoorbeeld over de transitievergoeding. Tevens wordt er een eerste advies gegeven en daarop kunt u beslissen of u in zee wilt gaan met de arbeidsjurist.