Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Coniferen snoeien kan knap lastig zijn

In de maanden mei en september is tijd om uw coniferen het gewenste onderhoud te geven. Het snoeien van coniferen moet namelijk in die maanden plaatsvinden. Later dan mei is niet wenselijk omdat de coniferen anders kunnen verbranden. Later dan september uw coniferen snoeien is niet wenselijk omdat er als gevolg van vorst schade aan de coniferen zou kunnen ontstaan. De schade als gevolg van het niet op het juiste moment snoeien van de coniferen kan ertoe leiden dat er eerst bruine plekken gaan ontstaan. Wanneer die bruine plekken vervolgens niet behandelt worden zullen de coniferen dood gaan met als gevolg dat de coniferen verwijderd moeten worden. Naast het moment van snoeien is ook de manier van snoeien erg belangrijk om zowel in de zomer- als in de wintermaanden van een mooie groene strakke coniferenhaag te kunnen genieten.

Tips bij coniferen snoeien

Het moment van snoeien is hierboven reeds besproken maar dat is slechts 50% van het succes. Om de coniferen niet te beschadigen is ook de manier van snoeien erg belangrijk. Om die reden geven we een aantal praktische tips die u kunt gebruiken wanneer u uw coniferen gaat snoeien. Komt u er niet uit, dan kunt u ook uw coniferen laten snoeien.

Een goede voorbereiding treffen

Wanneer u iets gaat ondernemen dan is het treffen van een voorbereiding altijd belangrijk. Dat geldt ook bij het snoeien van coniferen. Een goede voorbereiding treft u door de benodigde materialen klaar te leggen. Voor het snoeien van coniferen heeft u een trap nodig, een elektrische en/of een handmatige heggenschaar nodig, tuinhandschoenen, bedekkende kleding en een veiligheidsbril is geen overbodige luxe.

Oppervlakkig snoeien

Snoei de coniferen eerst oppervlakkig en richt uw focus alleen op de takken die uitsteken. In vaktermen wordt dit “het scheren van coniferen” genoemd. Neem tussendoor af en toe afstand van de haag en bekijk deze vanuit verschillende hoeken. Zorg ervoor dat alle takken die uitsteken verwijderd zijn.

Dichter op de haag snoeien

Bij de volgende stap is het belangrijk om dichter op de haag te snoeien. Doe dat rustig aan want anders snoeit u teveel takken weg en dat is niet de bedoeling. Wat ook belangrijk is is dat de coniferen in de vorm van een kaars gesnoeid worden want op die manier kunnen de coniferen maximaal zonlicht opvangen.

De rommel opruimen

Het snoeien van coniferen geeft altijd flink veel rommel. Zorg ervoor dat u alle rommel na het snoeien van uw coniferenhaag opgeruimd heeft zodat u weer heerlijk van uw tuin kunt genieten.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/