Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

CV ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

De CV ketel in onze woning wordt dagelijks heel veel gebruikt. In d winter meestal nog meer, maar ook in de zomer wordt de ketel heel veel gebruikt. Dat komt omdat de ketel gebruikt wordt om onze woning op te warmen en om water in onze woningen op te warmen. Een kapotte ketel kan dus heel vervelend zijn en daarom is het belangrijk dat er een aantal dingen aan de ketel gedaan worden. Dat zorgt er namelijk voor dat de ketel veel langer mee gaat als wanneer u dat niet doet. We gaan in deze tekst kijken wat de ketel allemaal doet. Daarnaast kijken we wat u er an kunt doen om de ketel zo lang mogelijk mee te laten gaan en we kijken wat u kunt doen wanneer de ketel kapot is. U kunt namelijk altijd contact met ons opnemen wanneer dat het geval is via de volgende link: Loodgieter Haarlem.

 

Wat doet onze CV ketel in de woning?

Eerst gaan we u vertellen wat de ketel allemaal in uw woning doet. De ketel zorgt er dus voor dat uw woning warm wordt, maar hoe gaat dat? Dat gaat doordat er water wordt opgewarmd en opgeslagen in uw ketel. Op uw thermostaat kunt u aangeven hoe warm u het wil hebben. In de radiator komt het warme water terecht en deze warmt het vervolgens op. De radiator zorgt er vervolgens voor dat de ruimte opgewarmd wordt to een bepaald aantal graden. Vervolgens koelt dit rustig af en wordt het weer teruggeleid naar de ketel. Daar wordt het water vervolgens weer verwarmd en teruggestuurd naar de ketel. Op die manier blijft de radiator dus ook warm en op zijn beurt de kamer dus ook. Hetzelfde geldt voor het water wat uit uw kraan komt. Wanneer u een kraan opendraait, komt hier water uit. Wanneer u de warme kraan opendraait duurt het vaak even voor het water warm is. Ook dat water komt dus uit de ketel. Het water wordt eerst in de ketel opgewarmd en vervolgens nar de ketel verzonden. De ketel wordt veel gebruikt en het is dus belangrijk dat deze goed onderhouden wordt zodat deze lang mee gaat.

 

CV ontluchten, wat is het nut, stappenplan en tips

Het ontluchten is een van de dingen die u kunt doen om de CV te onderhouden. Dit doet u door de radiatoren te ontluchten. Met een ontluchtingssleutel kunt u het lucht uit de radiatoren laten zodat deze beter onderhouden zijn. Ook kan Loodgieter Haarlem u helpen bij het onderhouden van de CV ketel. U kunt ons vragen om de loodgieter eens in een bepaalde periode de loodgieter te onderhouden zodat kleine problemen verholpen kunnen worden en de ketel dus ook veel langer mee gaat. Er zijn ook abonnementen die u kunt afsluiten waardoor wij op een afgesproken tijd komen kijken voor een vaste prijs zodat u altijd verzekerd bent van een werkende ketel en al helemaal wanneer het winter wordt.

 

Contact met loodgietersbedrijf Haarlem

Mochten er problemen zijn aan uw ketel dan kunt u ons natuurlijk altijd vragen om te komen voor hulp. Ook kunnen we af en toe dus de ketel onderhouden zodat u er zeker van bent dat de ketel werkt en dus ook in de winter wanneer u deze helemaal nodig heeft.

https://loodgieter-haarlem.nu/