Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Dali verlichting

Dali verlichting

DALI verlichting heeft vele voordelen ten opzichte van standaard gloeilampen. Niet alleen kunt u de verlichting samen regelen, maar het is ook veel energiezuiniger met aanpasbare instellingen voor elke stemming of taak. U bent niet beperkt tot een bepaalde fabrikant en het DALI-systeem geeft feedback over de status van uw verlichting, zodat alles soepel in tandem werkt.

Het DALI-systeem is een voorbeeld van een technologie voor verlichtingsregeling die kan worden gebruikt in plaats van de meer traditionele schakelaar. Het biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele schakelaars, waaronder aanpasbare verlichting voor elke ruimte en onder verschillende omstandigheden; u bent niet beperkt tot één fabrikant die producten maakt die compatibel zijn met uw verlichting; het bespaart energie door feedback te geven over zijn status en zichzelf dienovereenkomstig te reguleren bij veranderingen in verlichtingsniveaus of bezettingspatronen binnen respectieve ruimtes.

CRI kleurweergave

De CRI, ook bekend als Coloring Rendering Index, is een maatstaf voor de kleurkwaliteit. Daglicht heeft een CRI van 100 Ra en vertegenwoordigt de best mogelijke kleuren, terwijl een kunstmatige lichtbron met 0 Ra dof licht produceert dat moeilijk van kleur te onderscheiden is.

LED transformator

Wilt u overstappen van gloeilampen, halogeen of spaarlampen naar LED? Of omgekeerd. Misschien moet u een LED transformator aanschaffen! Wilt u een dimmer voor een betere controle over uw huisverlichting? Dan is een driver perfect! Ergens anders in huis een verlaagd spannings- en stroomnet nodig? Dat is precies wat een led transformator het beste doet!!! Hoe het werkt (de technische details) wordt hier uitgelegd

IP waarde

Wanneer u een lamp koopt, is het belangrijk om te kijken naar de IP-waarde. Het eerste cijfer geeft aan hoe ver water kan binnendringen en schade kan aanrichten (IPX1-2 = bestand tegen druppelend water), terwijl het tweede cijfer iets zegt over de bescherming tegen stof (IP4X=kan tegen opspattende vaste voorwerpen zoals vuil of zand). Als u uw lampen buitenshuis wilt gebruiken, moeten ze een rating voor buitenshuis hebben, wat betekent dat ze, wat er ook mee gebeurt, niet snel kapot zullen gaan.

https://123lampenshop.nl/handige-tips/dali-verlichting-armaturen/