Dutch Labs
Image default
Horeca

De perfecte garing krijgen met een vleesthermometer

Vleesthermometers van Thermapen Nederland zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Een perfect gegaard stuk vlees hoeft geen toeval te zijn. Niet iedereen is een kok, maar het is dankzij het gebruik van een vleesthermometer zeker mogelijk, om vlees telkens weer perfect uit de pan of de oven te laten komen. Ieder stuk vlees heeft zijn eigen kerntemperatuur. Medium of well done zijn meetbaar, en dat geeft een goede houvast bij het koken, bakken of braden. Kippenvlees is bijvoorbeeld gaar bij een kerntemperatuur van 70 graden Celsius. Of de kip nu in een pan wordt bereid of op de grill, de kerntemperatuur kan telkens worden gemeten.

Veiligheid en smaak

Ongeacht welke thermometer er wordt gebruikt, het is zeer belangrijk om vlees op de juiste temperatuur te krijgen. Vlees bevat bacteriën die niet goed zijn voor ons lichaam, en met een vleesthermometer kunnen er praktisch geen fouten worden gemaakt. Er is een ruim assortiment vleesthermometers verkrijgbaar, wat zeker de moeite waard is om eens goed te bekijken. Een biefstuk kan rood van binnen worden opgediend, maar kippenvlees kan niet rauw worden gegeten, want dat is gevaarlijk. Belangrijk is ook dat het vlees niet te gaar wordt opgediend, want te hard gebakken vlees kan niet worden gegeten. Het hebben van een vleesthermometer geeft groot plezier en prachtige resultaten.

Een ruim assortiment

In onze webwinkel worden er verschillende typen vleesthermometers aangeboden.

De meeste vleesthermometers dienen in het stuk vlees te worden gestoken om de juiste kerntemperatuur nauwkeurig af te kunnen lezen. De handzame modellen zijn praktisch in gebruik en geven op een display, duidelijk afleesbaar de kerntemperatuur van het vlees weer. Voor thuis of professioneel gebruik zijn er een aantal handige modellen verkrijgbaar. Maar iedere situatie is weer anders en zo bestaan er ook kernthermometers met een draad. Wanneer de pen van de thermometer in het vlees is gestoken geeft de draad de temperatuur door aan de console zodat er gebakken, gebraden of gestoofd kan worden, met een gesloten ovendeur of barbecue. Ook bij het roken van vlees zijn de vleesthermometers met een draad ideaal, omdat het vlees gerookt moet worden en niet gaar moet worden door een te hoge temperatuur.

Thermometers in ons assortiment die met bluetooth en wifi zijn uitgerust, zijn natuurlijk helemaal van deze tijd. Het is gemakkelijk om op de bank te blijven zitten, en via de smartphone of tablet op de hoogte te zijn van de temperatuur in het vlees. Gemak en succes gaan goed samen.

Nauwkeurig werken

Een vleesthermometer is dus eigenlijk onmisbaar in de keuken om een perfecte garing van het vlees te bereiken. Uzelf, maar ook vrienden of familie verbazen met perfect stuk gegaard vlees is een dankbare zaak. Maar niet alleen de kerntemperatuur van vlees kan worden gemeten met een vleesthermometer. Ook is het zeer goed mogelijk om de kerntemperatuur van een lasagne te meten of die van een appeltaart. Ook de temperatuur van bijvoorbeeld olie om in te frituren kan eenvoudig worden gemeten zodat gefrituurd voedsel perfect uit de pan komt. Kijk en vergelijk daarom gerust eens ons assortiment voedselthermometers, voor de perfecte hulp in de keuken

https://www.thermapen.nl/