Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Doorgroeien naar het buitenland

Sinds 2014 heb ik een bedrijf in de logistiek. Voor allerlei opdrachtgevers verzorg ik logistieke oplossingen, bijvoorbeeld door spoedtransport te regelen. Ook ben ik gespecialiseerd in just-in-time deliveries, een logistieke methode die bedrijven kunnen gebruiken als zij geen voorraad willen houden. Het gaat goed met de zaken. De opdrachten blijven binnenstromen. Daarom is het tijd voor mijn bedrijf om verder te groeien. Graag wil ik uitbreiden naar het buitenland. Ik zie goeie kansen bij onze oosterburen.

Zaken doen in Duitsland

Een probleem is dat ik eigenlijk niet zoveel van Duitsland afweet. Ik ken de zakencultuur niet, ben niet bekend met de regelgeving, en zou überhaupt niet weten hoe ik een bedrijf in Duitsland moet opstarten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een zakenpartner die me daarbij kan begeleiden. Na enig zoeken kwam ik uit bij de organisatie Advies Groep Duitsland. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers die de ambitie hebben om hun zaken ook in Duitsland te doen.

Andere gewoontes

De Duitse cultuur is anders dan de Nederlandse. Zo zijn Duitsers erg beleefd. Jij zeggen is niet gepast. Privé wordt van werk gescheiden. De vrijdagmiddagborrel kennen ze niet echt. Ook andere gewoontes, zoals het aanspreken van een zakenpartner met zijn academische titel, was ik niet mee bekend. Status is erg belangrijk. Zo dien je je goed te kleden en wordt een mooie auto als statussymbool gezien. Verder zijn Duitsers zakenlui die snel over gaan tot de orde van de dag. Niet even lekker babbelen vooraf, maar gewoon praten waar het om gaat: zaken doen. Gelukkig heeft Advies Groep Duitsland mij goed geadviseerd over al deze punten.

Persoonlijk contact

Voor het uitbreiden naar Duitsland werd mij een vast contactpersoon toegewezen. Er worden korte lijnen gehanteerd, dus ik kan altijd snel voor vragen terecht. Inmiddels ben ik 3 maanden bezig in Duitsland. Het gaat erg goed, en dat heb ik zeker te danken aan de goede adviezen van Advies Groep Duitsland!

https://www.adviesgroepduitsland.nl