Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Een grafsteen laten graveren of beletteren?

Als u een grafsteen in Den Haag voor uzelf of een geliefde anders wilt laten maken, komt daar uiteraard een tekst op. Een eigen tekst maakt iedere grafsteen uniek en zorgt voor een waardige en goed herkenbare laatste rustplaats voor de betrokken persoon. Wanneer het aankomt op het voorzien van grafstenen van tekst, zijn er twee belangrijke hoofdsoorten waaruit u kunt kiezen. De eerste is het laten graveren van de tekst in de steen. Maar ook kunt u opteren voor het aanbrengen van letters op de grafsteen, ook wel beletteren geheten. Wat zijn de pluspunten en minpunten van beide manieren? En welke wijze van tekst aanbrengen is voor u het meest geschikt? 

Het graveren van tekst: meerwaarde & nadelen

Wanneer u ervoor kiest om een grafsteen via gravering van tekst te voorzien, worden de letters eerst uit de steen gekerfd door een specialistische grafsteenbeeldhouwer. Dit uitkerven gebeurt via een methodiek die zandstralen wordt genoemd: onder hoge druk wordt het graniet, marmer of andere materiaal enkele millimeters diep verwijderd. Hierna worden de uitsparingen met de door u gewenste kleurvariant opgevuld, zodat de tekst goed zichtbaar wordt. Gegraveerde tekst ziet er fraai uit, maar heeft wel een belangrijk minpunt dat veel mensen vergeten: na verloop van tijd eroderen de ingekleurde letters en getallen door weersomstandigheden. Ze moeten om de zoveel jaar dan ook worden bijgewerkt om er mooi uit te blijven zien.

Het beletteren van de grafsteen: voordelen en nadelen

Het voorzien van de grafsteen van opliggende belettering is een tweede mogelijkheid. De gebruikte letters zijn hierbij doorgaans van aluminium of rvs. Via boorgaten en ingebrachte pennen worden de letters muurvast op de grafsteen gemonteerd. Een van de grootste voordelen van deze aanpak is het feit dat deze belettering een eigentijdse en strakke sfeer uitstraalt. Als tweede voordeel kan genoemd worden dat elk type vormgeving mogelijk is qua tekst en letters. Aluminium en rvs zijn veelzijdig te gebruiken en kunnen in allerlei kleurvarianten uitgevoerd worden. Daarbij is deze manier van een grafsteen beletteren door de behandeling die de letters krijgen (anodiseren) een echte langetermijnkeuze. De grafsteenletters gaan zonder noemenswaardig onderhoud jarenlang probleemloos mee en kunnen niet roesten. Het onderhouden van de grafsteen kot hierom slechts weinig tijd en geld. Daarmee bespaart u zichzelf op termijn een hoop moeite! 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Heeft u een geliefde verloren en wilt u op korte termijn een grafsteen van tekst laten voorzien? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons en wij informeren u vrijblijvend over de opties die Andersgedenkmonumenten u te bieden heeft. Uiteraard kunt u bij ons een volledig gratis offerte opvragen voor een gegraveerde of beletterde grafsteen die volledig aan uw wensen en eisen voldoet.

https://www.andersgedenkmonumenten.nl/

Gerelateerde artikelen

Betekenis van VrijMiBo

Indugas webhosting voor betrouwbare webhosting in Nederland

Waarom kan ik het best een elektricien bellen om mijn groepenkast te laten vervangen