Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

Een laptop kopen: welke besturingssystemen bestaan er?

Wilt u bij Electrocorner.nl een HP Pavilion of een andere laptop kopen, dan is het van belang u ervan bewust te zijn met welk besturingssysteem het apparaat van uw voorkeur is uitgerust. Een besturingssysteem is het hoofdprogramma, ook wel aangeduid met OS (wat een afkorting van operating system is). In feite is het niet een hoofdprogramma, maar een samenwerking van verschillende programma’s dat de hardware aanstuurt. In de praktijk heeft een goed functionerend besturingssysteem tot gevolg dat u als gebruiker alle programma’s op uw laptop, zoals een HP Pavilion, efficiënt kunt gebruiken.

De voordelen van Microsoft Windows

Wilt u een laptop kopen bij Electrocorner.nl, dan is het zeer waarschijnlijk dat deze van een Microsoft Windows besturingssysteem is voorzien. Dit is namelijk het meest voorkomende besturingssysteem. In de loop der jaren zijn er door Microsoft verschillende systemen op de markt gebracht. De meest recente versie is Windows 10. Voor dit systeem bestaat veel software. Het is tevens de eerste versie van Windows waarvoor updates worden uitgebracht. Deze updates worden door Windows automatisch toegepast op laptops zoals de HP Pavilion, desktops en andere electronica die daarvoor geschikt is.

Pluspunten van Apple MAC OS

Een ander bekend besturingssysteem is MAC OS. Deze is bedoeld voor producten van Apple. Voorheen stond MAC OS bekend als OS X. Veel gebruikers vinden het ontwerp en de eenvoud van het systeem belangrijke pluspunten. Een kanttekening is dat niet alle computerprogramma’s erop draaien. Wilt u een laptop kopen met dit besturingssysteem, dan heeft u de keuze uit een aanzienlijk kleiner aanbod. Weet u niet zeker of MAC OS ook het ideale besturingssysteem voor u is? Laat u dan adviseren door de experts bij Electrocorner.nl. Zij helpen u graag bij het kiezen van de juiste laptop.

Google Chrome OS voor lichte laptops

Gaat u een laptop kopen, dan is de derde mogelijkheid wat betreft het besturingssysteem Chrome OS. Dit systeem werd door Google ontwikkeld. Bij dit besturingssysteem draait het om webcontent. Het is dan ook een stuk simplistischer dan Microsoft Windows. In plaats van software installeert u web-apps op dit systeem. Chrome OS installeert men in de regel vooral op lichte laptops van gebruikers die veel reizen. Bijvoorbeeld Chromebooks. Veel software is niet compatibel met Chrome OS. Dat geldt vooral voor de zwaardere programma’s zoals Photoshop. Bent u benieuwd wat dit besturingssysteem voor u kan betekenen? Laat u dan erover informeren door de deskundige medewerkers van Electrocorner.nl. Zij voorzien u van een persoonlijk advies waarmee u zeker de juiste keuze maakt.

Gerelateerde artikelen

Een Waterman of Montblanc vulpen kopen voor familie, vrienden of zakelijke relaties?

Texas Familie Advocaat

Loodgieter Den Haag