Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Een perceel verkopen

Heb je een bijzonder perceel of een plek die bijzonder kan worden? Wil je je perceel verkopen? Het verkopen van een perceel kan best lastig zijn. Een verkoop heeft in de meeste gevallen betrekking op een of meerdere percelen. In Nederland staan alle eigendommen van grond geregistreerd bij het Kadaster. Wanneer je een perceel of een deel van je perceel wilt verkopen dien je met de nieuwe eigenaar een akte van levering op te maken en te ondertekenen met behulp van een notaris.

De data van het kadaster online

Alle kadasterdata kan je vinden bij kadaster online. Op de website van het kadaster kan je zoeken op adres of postcode. Wanneer je dit hebt gedaan kan je meerdere producten selecteren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een kadastrale kaart met maatvoering. Dit is ideaal voor een globale maatvoering van je perceel. Deze kadastrale kaart bevat veel informatie en wordt digitaal geleverd. Wanneer je twijfelt over de ligging van je kadastrale grenzen, dan biedt een kadastrale kaart een oplossing. Het Kadaster rapport wordt aangevuld met zowel perceel als bebouwingsinformatie. De maatvoeringen in dit rapport zijn puur indicatief.

Omgevingskaart

Wanneer je een perceel of een deel ervan wilt verkopen is het handig om te weten wat je precies kan verkopen. Je kan een overzicht van jouw perceel goed en overzichtelijk zien met de omgevingskaart. Met een kadastrale kaart, ook wel een omgevingskaart genoemd, krijg je heel veel inzichten over een perceel. Je krijgt een goed overzicht van de perceel grenzen. Deze kaarten zijn voor iedereen te raadplegen, waardoor je zonder enige beperking een goed overzicht kan krijgen. Wil je precies weten hoe een perceel eruit ziet dan kan je een omgevingskaart raadplegen. Met deze kaart weet je in ieder geval snel wat de afmetingen zijn van je perceel. Dit rapport geeft je inzichten in de ligging en omgeving van het perceel. De perceelinformatie is gebaseerd op de informatie van het Kadaster en gemeenten. Alle informatie en benodigde gegevens zijn eenvoudig en snel te zien in de vorm van een omgevingskaart.