Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Ergonomische Bureaustoel | Waar let je op? Voorkom rugklachten!

Ergonomische bureaustoelen

Je houding is ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Het is belangrijk dat  je de hele dag door goed en comfortabel zit. Luister naar je lichaam! Met een passende ergonomische bureaustoel kun je lichamelijke klachten voorkomen. Uiteindelijk komt dit ten goede van je gezondheid. Een bureaustoel kun je op vele punten in stellen. De armleuningen, zitdiepte en zithoogte zijn bijvoorbeeld in te stellen en vaak zijn de stoelen ook kantelbaar. Waarom zou je kiezen voor een kantelbare leuning? De stoel volgt je bewegingen en zo worden je spieren minder belast.

Gezond zitten met een ergonomische bureaustoel

In welke ruimte ga je de stoel gebruiken en wie gaat hem gebruiken? Hoeveel uur besteed je eigenlijk dagelijks op de bureaustoel? Dit zijn vragen die je moet beantwoorden voor je een bureaustoel aanschaft. Zo is het duidelijk waar de nieuwe bureaustoel aan moet voldoen. Er zijn veel verschillen in prijzen. Bij de ene stoel is minder rekening gehouden met je lichaam en zitcomfort dan bij de andere stoel.

Nek-, rug- en schouderklachten kunnen voorkomen worden wanneer je een goede stoel kiest. Dat bespaard je tevens wat bezoeken aan de fysiotherapeut. Een gezonde werkhouding creëer je onder andere door een goed aansluitende ergonomische bureaustoel.

Prettige werkomgeving en werkhouding

Wat bevorderd nog meer een prettige werkomgeving en uiteindelijk een prettige werkhouding? Wanneer je omgeving goed aansluit bij de werkzaamheden die je uitvoert resulteert dat ook in een goede werkhouding. Bij de inrichting van het kantoor/werkomgeving kun je rekening houden met de volgende gezondsheidsoverwegingen:

–          Een zitworkshop: hier leer je om dynamisch te zitten. Je leert je lichaamssignalen te volgen

–          Geluidsdemping: een moswand zorgt voor een hoge akoestische demping. Planten zijn daarnaast stressverlagend en zorgen voor luchtzuivering

–          Daglicht: Aandacht voor verlichting en daglichttoetreding voor de ideale werkplek. Licht stimuleert ook ons bioritme wat belangrijk is voor onze leerprestaties.

 Een natuurlijke werkomgeving is uiteindelijk goed voor je productiviteit, welzijn en creativiteit.