Dutch Labs
Image default
Dienstverlening

Haaruitval door stress

We kennen allemaal wel van die periodes dat we het wat drukker hebben en stress ervaren. Maar wanneer er sprake is van ernstige stress voor een langere periode kan dit leiden tot onder andere hyperventilatie, verhoogde bloeddruk en haaruitval. Hoe dit kan? Stress zorgt voor extra veel adrenaline in het lichaam waardoor haaruitval kan ontstaan. Normaal gesproken breekt het lichaam adrenaline zelf af, maar wanneer adrenaline niet afgebroken wordt en in aanraking komt met de talgklieren in de hoofdhuid wordt er melkzuur geproduceerd. En melkzuur is weer slecht voor de haargroei. Ervaart u haaruitval door stress? Dan is het belangrijk dat u een specialist inschakelt. Hij of zij kan u vertellen wat de beste behandelmethode voor u is.

Wat te doen bij haaruitval door stress?

Zoals hierboven al vermeld werd, moet er zo snel mogelijk worden ingegrepen. Het is de bedoeling dat de adrenaline sneller kan worden afgevoerd zodat er geen melkzuur ontstaat. Om dit te bereiken is het belangrijk dat de doorbloeding verbetert. Dit kan gedaan worden door een goede hoofdhuidmassage. Het melkzuur dat al aanwezig is, zal moeten worden verwijderd en de hoofdhuid zal weer in goede conditie moeten komen. Hiervoor zijn speciale lotions en shampoos ontwikkeld. Werken deze methodes niet? Dan kunt u altijd mesotherapie overwegen.

Hoe herken ik deze vorm van haaruitval?

Haaruitval door stress uit zich meestal door een gelijkmatige verspreide en overmatige haaruitval. Het kan zowel bij vrouwen als mannen voorkomen. Uw haar wordt onverklaarbaar dunner en u ervaart meestal geen jeuk of pijn. Ervaart u veel stress op dit moment? Zorg dan voor een regelmatig slaapritme, eet gevarieerd en regelmatig en kom aan de dagelijkse aanbevolen beweging. Verder is het belangrijk dat u voldoende drinkt en balans vindt tussen uw werk- en privéleven. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Een specialist kan u hier professionele hulp bij bieden.