Dutch Labs
Image default
Gezondheid

Hebben wij Nederlanders voedingssupplementen echt nodig?

In de voedingssupplementen zitten vooral vitamines en mineralen die te vinden zijn in je dagelijkse voeding, mits je iedere dag goed en gevarieerd zou eten. Na verscheidene onderzoeken blijkt dat de Nederlander minder groente, fruit en vis is gaan eten, hierdoor krijgt je lichaam eerder een tekort aan vitamines en of mineralen binnen.

 Het wordt steeds lastiger om te beoordelen wanneer iets nou gezond is en wanneer niet.

Er wordt zoveel voeding aangeprezen als ‘gezond’ door de industrie of andere instanties terwijl dit helemaal niet het geval is. Of nog verraderlijker: ‘gedeeltelijk gezond’

Sommige voedingsmiddelen hebben inderdaad een aantal positieve eigenschappen waar de industrie zich ook op focust, maar de negatieve eigenschappen worden niet aangekaart terwijl die afweging juist er toe doet. 

Tegenwoordig is de markt van supplementen ongekend groot. Welk supplement zal nu echt werken en wat niet? Hierover zijn verscheidene onderzoeken uitgevoerd met als resultaat dat er maar een paar supplementen een positieve aanvulling hebben. 

De natuurlijke supplementen worden het meeste aangeraden omdat deze een veel hogere voedingswaarde hebben dan de doorsnee voedingssupplementen. Sommige groenten bevatten dan ook meer gezonde voedingsstoffen dan anderen. De natuurlijke supplementen vallen onder de categorie ‘Superfoods’ voorbeelden van deze superfoods zijn: chlorella algen, broccoli, granaatappels, gojibessen, kurkuma, passievrucht en spirulina.

Linda Pagter is schrijver van het boek ‘Waarom je dik en ziek wordt van diëten’ Hierin vertelt zij over haar onderzoeken naar de Superfoods zoals hierboven genoemd. Ze heeft haar kennis toegepast op de samenstelling van Healthcaps. Healthcaps zijn natuurlijke gevriesdroogde groente en fruit en bevatten natuurlijke vitaminen.

“De groenten en fruitsoorten die je in deze healthcaps vindt, vallen wat mij betreft in de categorie superfoods door de hoeveelheid voedingsstoffen die ze bevatten. Ze worden gevriesdroogd en daardoor blijven al deze voedingsstoffen behouden. De caps (omhulsel) zijn, net als de inhoud, 100% natuurlijk. Ik vind het een fantastisch alternatief voor mensen die om wat voor reden dan ook geen groenten en/of fruit kunnen of willen eten.”

 

http://www.healthcaps.nl