Breaking News

Dutchlabs

Herfst tip: Zorg goed voor uw platte dak!

Platte dakbedekking heeft sneller last van scheurtjes en slijtage dan hellend dak, voorzien van dakpannen. Ook al gaat de dakbedekking van tegenwoordig bijna levenslang mee, een regelmatige onderhoudsbeurt is wel nodig. De periode, net voordat het ergste herfstweer zal toeslaan”, is een prima tijd om een controle uit te voeren.

Dakbedekking zet uit en krimpt
De dakbedekking “werkt, onder invloed van temperatuur. Zo zorgt warmte ervoor dat het uitzet en zachter wordt, en vrieskou zorgt voor inkrimping. Ook kunnen er zogenaamde blaasjes ontstaan onder de dakbedekking Door deze invloeden kan de dakbedekking uitdrogen en er kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Uv-licht heeft ook invloed op de levensduur van het dak. Bij een (twee) jaarlijkse controle van het dak en de afwerking, voorkomt u grote problemen. Kleine scheurtjes zijn nu eenmaal sneller te herstellen dan grote! En lekkage is geen pretje. Tijdens de dak inspectie kunt u het dak vrijmaken van bladeren en aanslag. Hierdoor voorkomt u dat er een plas water blijft liggen. Loop ook altijd de waterafvoer/ regenpijp na. Als deze niet goed doorloopt, dan kunnen zuren de afvoer aantasten en blijft er water op het dak liggen, met alle gevolgen van dien.

Dak inspectie zelf uitvoeren of door dakdekker
Een dak inspectie kunt u zelf uitvoeren, als u weet waarop u moet letten en niet bang bent om het dak op te gaan. Ook kunt u contact opnemen met een erkend dakdekkersbedrijf. Zij kunnen voor u de inspectie uitvoeren en kleine reparaties zijn veelal inbegrepen. Wilt u meer informatie over het schoonmaken van het platte dak of heeft u vragen over het extern laten uitvoeren van een inspectie? Neem dan contact op met dakdekkersbedrijf Kewodak. Het vaste team van specialisten is terug te vinden door de gehele Randstad, en wellicht ook bij u in de buurt.

http://www.kewodak.nl/