Breaking News

Dutchlabs

Het volgen van een reanimatiecursus

Tijdens de reanimatiecursus leert u het leven te redden van iemand die het slachtoffer is van een plotselinge hartstilstand. Het kan iedereen overkomen. Een hartstilstand. U wilt er niet aan denken zoiets in uw omgeving mee te maken.

In Nederland gebeurt het gemiddeld 300 keer per week. Ziet u zoiets gebeuren, dan wilt u toch niet hulpeloos toekijken? Volg de ‘red een ander’ reanimatie cursus en u weet precies hoe u moet reageren. In geval van een hartstilstand is directe hulpverlening erg belangrijk. De eerste minuten zijn daarbij essentieel. Elk jaar kunnen ongeveer 2500 levens worden gered als één procent van de Nederlandse bevolking, of ongeveer 170.000 mensen, reanimatie leren en zich als burgerhulp registreren.

Iemand die is opgeleid in reanimatie en zich registreert om in geval van nood bereikbaar te zijn, wordt een burgerhulpverlener of civiele hulp genoemd.

Civiele hulpmiddelen kunnen een bericht op hun telefoon ontvangen wanneer een hartaanval wordt ingeleid in hun buurt. Dit kan hen helpen om te helpen binnen een korte (en kritieke) hoeveelheid tijd.

In 75 procent van de gevallen wordt de reanimatie gestart voordat de ambulance arriveert. De eerste zes minuten worden als cruciaal beschouwd.

Momenteel ligt dit aantal dichter bij 140.000, en veel gebieden, met name de dichtbevolkte delen van Nederland, hebben meer getrainde mensen nodig om te helpen in geval van nood.

Reanimatie cursus volgen zinvol en leuk

Voor het volgen van de reanimatie cursus bij â??Red een anderâ?? hebt u geen vooropleiding nodig. Een ieder die veertien jaar of ouder is kan de cursus volgen. Met onze reanimatie cursus verenigt u het nuttige met het aangename. U komt op een aardige manier in contact met medecursisten die de reanimatie cursus om diverse redenen volgen.

Onze trainingen zijn waardevol op de arbeidsmarkt. Denk hierbij aan bedrijfshulpverlening of babyoppas. Of heeft uw levenspartner een hartkwaal waardoor hij of zij extra risico loopt op een hartstilstand? Er zijn dus vele redenen om een reanimatie cursus te volgen.

Hier volgen de vier trainingen die we verzorgen: reanimatie bij volwassenen (BLS), reanimatie bij kinderen (PBLS), Automatische Externe Defibrillator (AED) en Bedrijfshulpverlening (BHV)

De kinderreanimatie wordt niet als afzonderlijke cursus gegeven, maar deze kan wel gevolgd worden in combinatie met een andere reanimatie cursus.

Jaarlijks op herhaling voor reanimatie

Tot slot regelen wij voor u de registratie bij en het certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad. Deze zijn het bewijs dat u onze reanimatie cursus hebt gevolgd. Om uw vaardigheden up-to-date te houden, ontvangt u na een jaar een uitnodiging voor een opfriscursus. Wilt u ook iemands leven kunnen redden bij een plotselinge hartstilstand? Volg dan een reanimatie cursus bij Ehbocursus.nl

Maak nu een afspraak voor uw reanimatie cursus.