Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Hoe wordt je een dierenarts?

Wanneer je het leuk vind om met dieren te werken is dierenarts misschien wel het perfecte beroep voor jou. Je bent de hele dag bezig met hun gezondheid en welzijn en je krijgt er ook nog eens redelijk voor betaald. Maar vergis je niet, de opleiding tot dierenarts is niet voor een ieder en kost behoorlijk wat tijd. Na een VWO opleiding met vakkenpakket Gezondheid & natuur kun je beginnen aan de 6 of 7 jaar lang durende opleiding om dierenarts te worden. Dit doe je aan de universiteit in Utrecht, de enige school in Nederland die jou de kans bied om dierenarts te worden. Soms is het zelfs mogelijk om met een HBO te beginnen aan de opleiding. Eenmaal je diploma op zak begin je in de meeste gevallen als assistent. Assistent zijn brengt namelijk al een heleboel verantwoordlijkheden met zich mee. Op den duur word een assistent zelf dierenarts. Je kunt er dan zelf voor kiezen om je eigen dierenpraktijk te starten.

 

De taken van een dierenarts

Een dierenarts houdt zich voornamelijk bezig met het onderzoeken en behandelen van dieren. Als eerste wordt vastgesteld of er sprake is van ziekte of verwonding en kijkt de dierenarts of tekenen van ziekte tegen gegaan kunnen worden. Ook advies geven aan de eigenaar en het controleren van dierenverblijfplaatsen behoren tot de werkzaamheden van een dierenarts. De meeste dierenartsen behandelen alleen kleinere dieren als honden, katten, vogels en kleine knaagdieren omdat ze dit leuker vinden. Er zijn ook vee dierenartsen, die houden zich voornamelijk bezig met grotere dieren zoals paarden, schapen, koeien en varkens te behandelen.

 

Een dierenziekenhuis in Eindhoven

De gezondheid van je huisdier is minstens nét zo belangrijk als die van jezelf of die van je familie. Net als dat jij een paar keer per jaar naar de tandarts of dokter moet, geldt dat ook voor huisdieren. Breng je hond, kat of knaagdier van tijd tot tijd even langs Dierenziekenhuis Eindhoven. De gespecialiseerde dierenartsen van dit dierenziekenhuis staan 24 uur per dag voor klaar jouw huisdier.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/