Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Je huis renoveren

Wanneer je voor een langere tijd ergens woont is je huis soms toe aan een renovatie. Ook kun je een huis renoveren wanneer je een huis koopt, maar het nog niet aan je wensen voldoet. Je kunt een renovatie groot of klein houden, dit ligt aan de wensen die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld de keuken renoveren wanneer deze veroudert is of niet aan je wensen voldoet. Ook kun je natuurlijk andere ruimtes in je huis zoals de badkamer helemaal vernieuwen. Maar hoe financier je een renovatie wanneer je er eigenlijk het geld nog niet voor hebt? Dan kun je een lening voor de renovatie aanvragen.

 

Wat houd een lening voor renovatie in?

Een lening voor de renovatie is een persoonlijke lening waarbij het krediet gebruikt wordt voor het renoveren of het verbouwen van een pand. Met het bedrag dat je leent bij de lening verstrekker kun je thuis klussen voor bijvoorbeeld een uitbereiding aan het huis, opknappen voor de doorverkoop van een huis, een verbouwing of gewoon een opknapbeurt aan het huis. Door de lening af te sluiten hoef je niet aan je spaargeld te komen en kun je direct beginnen met het renoveren omdat het bedrag direct op je rekening wordt gestort. Het bedrag betaal je in de afgesproken termijnen terug aan de lening verstrekker. Door de lening kun je je huis of pand meteen zonder problemen renoveren.

 

Voorwaarden

Om geld te kunnen lenen voor een verbouwing of renovatie dien je wel in het bezit te zijn van onroerend goed. Wanneer je een pand of woning dat je huurt wilt renoveren met een lening voor de renovatie, zul je eerst een aangetekende machtiging van je verhuurder oftewel de eigenaar van het pand moeten hebben voordat je een persoonlijke lening voor de renovatie kunt afsluiten. Zonder de machtiging is het mogelijk dat de eigenaar van de woning of het pand na de afloop van de huurperiode het pand in de oorspronkelijke staat terug opeisen. Dit brengt onnodige kosten met zich mee waar je vooraf geen rekening mee hebt gehouden. Om een lening te kunnen afsluiten voor de renovatie dien je dit aan te kunnen tonen. Je kunt dit aantonen door middel van facturen of offertes.

https://definitieweb.nl/definitie-van-duurzaam-wonen/