Dutch Labs
Image default
Boeken en Tijdschriften

Keuzedeel ‘Ondernemend gedrag in je loopbaan’

Keuzedelen ‘Ondernemend gedrag in je loopbaan’

De maatschappij vandaag de dag vraagt om jongeren die ondernemend zijn. Jongeren die initiatief durven nemen, kansen zien en die grijpen. Deze skills bezit niet iedereen van nature. De methode ‘Ondernemend gedrag in je loopbaan’ geeft jongeren inzicht in zichzelf en in de mogelijkheden om ondernemende vaardigheden te ontwikkelen tijdens lessen.

Waarom kiezen voor Ondernemend gedrag in je loopbaan?

De methode Ondernemend gedrag in je loopbaan heeft kant en klare lessen voor het keuzedeel Ondernemend gedrag. In deze lessen worden jongeren uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en een ondernemende mentaliteit te ontwikkelen. Er is een koppeling met de praktijk door middel van verschillende challenges.

Ondernemend Gedrag is het meest gekozen keuzedeel in het mbo en deze methode zorgt voor een volledige invulling van dit keuzedeel.

Dit is Inclusief gratis training voor docenten en ondersteunende helpdesk.

De inhoud

  • Methodeboek voor niveau 1-2 en niveau 3-4.
  • Digitale startlessen voor de docent voor introductie, reflectie en voorbereiding op de opdrachten.
  • Tien ondernemende vaardigheden en tien challenges.
  • Video’s, stellingen en creatieve opdrachten.
  • Docentenhandleiding: ondersteuning bij de lesdoorloop, tips & tricks en achtergrondinformatie.
  • Ontwikkelscan: een nul- en eindmeting maken onderdeel uit van deze methode.
  • Extra: Sectorchallenges om de uitdaging in jouw onderwijssector toe te passen.

Twee beschikbare niveaus

Voor het keuzedeel Ondernemend Gedrag in je loopbaan zijn twee verschillende niveaus beschikbaar. Per niveau staan er ander soort vaardigheden centraal.

Beschikbaar zijn methodeboek niveau 1 en 2 en methodeboek niveau 3 en 4.

Examinering

In samenwerking met diverse MBO scholen heeft Codename Future een kwalificerend examen ontwikkeld. De methode kan worden ingezet als opmaat naar het examen. Middels het maken van challenges en daarmee opbouwen van een portfolio, werken de studenten aan de werkprocessen die in het Keuzedeel beschreven staan. Het examen voor de Entree en niveau 2 opleidingen is een panelgesprek in combinatie met een opgebouwd portfolio en een beoordelingsdocument. Het examen voor niveau 3-4 bestaat uit een proeve van bekwaamheid.

Examen op maat

Het examen wordt los aangeboden en kan bij ons worden ingekocht. Het examen moet door het examenbureau of de commissie van de school vast worden gesteld. We kunnen het examen voor alle niveaus op maat aanpassen en aanbieden.

Keuzedeel ‘Voorbereiding op het hbo’

De volgende stap in mijn Loopbaan biedt een aanvullende structuur bij het bezoeken van open dagen en proef studeren. Alle vier de werkprocessen uit het kwalificatiedossier worden behandeld. De studenten werken in een gezamenlijke projectgroep waar ze zich gaan verdiepen in verschillende hbo-opleidingen.

Focus ligt op hbo-vaardigheden zoals samenwerken en zelfstandig werken. Studenten bouwen een portfolio op en reflecteren op de werkprocessen en bereiden zich voor op het examen.

Studenten werken zelfstandig aan onderzoeksverslag en hebben aan het eind een concreet plan voor hun vervolgstap.

Deze methode leert de studenten de juiste vaardigheden om een succesvolle start op het hbo te maken.

Inkijkmateriaal Keuzedelen

Het is mogelijk om inkijkmateriaal aan te vragen voor de Keuzedelen Ondernemend Gedrag in je Loopbaan en voorbereiding hbo. Inkijkmateriaal bestaat uit: een methodeboek, een inkijk in de digitale omgeving en een deel van de docentenhandleiding.

https://www.codenamefuture.nl/keuzedelen/

Gerelateerde artikelen

Proefschrift drukken

Unieke strips vindt u in deze stripwinkel in Rotterdam

Professioneel een boek laten drukken tegen een eerlijke prijs