Dutch Labs
Image default
Wijn

Koop een wijnklimaatkast en geen wijnkoelkast

Wijnkoelkasten en normale koelkasten genereren intense kou en verwijderen omgevingsvochtigheid en dit zal uw wijn op termijn aantasten. Wijnklimaatkasten daarentegen zijn klimaatgecontrolleerde wijnkelders die zijn ontworpen om de beste ondergrondse natuurlijk kelderes na te bootsen. Er zijn een aantal makkelijke manieren om een wijnklimaatkast te onderscheiden van een wijnkoelkast. Een goede wijnklimaatkast heeft altijd een systeem om de vochtigheid te regelen, hebben een donker interieur, hebben zachte LED verlichting en hebben getint glas (om uw wijn te beschermen tegen beschadigend licht). Als laatste hebben ze houten rekken (om trillingen te kunnen absorberen)

Als u een wijnklimaatkast kiest dan zijn er een aantal overwegingen die u moet maken:
-Hoeveel flessen will ik gaan bewaren? U wil wel zeker weten dat u al uw flessen kwijt kunt die in uw collectie zitten
-Waar komt uw wijnklimaatkast te staan in huis? Kiezen tussen een vrijstaande of een inbouw wijnklimaatkast. Plaats de wijnklimaatkast niet direct in het zonlicht.
-Waarvoor gaat u de wijnklimaatkast gebruiken? Om alleen wijn te bewaren of echt laten rijpen.
-Welke wijnen drinkt u? Drinkt u zowel rode als witte wijn? In dit geval heeft u een wijnklimaatkast 2 zones nodig met twee temperatuurzones. Drinkt u slecht wit of rood dan is een wijnklimaatkast met 1 temperatuurzone voldoende voor u.
Kortom er zijn nogal wat overwegingen die de aanschaf van een wijnklimaatkast bepalen. Kijkt u eens op onze website wijnklimaatkast 2 zones voor meer informatie.

 

http://wijnklimaatkast2zones.nl