Dutch Labs
Image default
Cadeau

Kun je de Rubik’s Cube niet oplossen?

Kun je de Rubik’s Cube niet oplossen? Een gelversie biedt een hack
Kubussen gemaakt van kleurrijke ‘hydrogels’ worden samengevoegd om een ​​miniatuurmodel van de klassieke puzzel te maken.

Wetenschappers hebben squishy materialen gebeeldhouwd tot een ‘Rubik’s Cube’ met secties die kunnen worden gedraaid en geroteerd – net als het echte werk.

Om de Rubik’s Cube, die gekmakende puzzel uit de jaren 80, op te lossen, roteren gebruikers een verzameling verschillend gekleurde blokken totdat elk van de zes zijden van de kubus een effen kleur heeft.

Ben Zhong Tang van de Hong Kong University of Science and Technology, Jonathan Sessler van de University of Texas in Austin en hun collega’s hebben een klein model van de Rubik’s Cube geconstrueerd uit schuim-en-water-brouwsels, hydrogels genaamd. De onderzoekers hebben hydrogels geregen met fluorescerende deeltjes in een van de zes kleuren. Ze drukten vierkanten van deze gekleurde hydrogels op de zijkanten van hydrogelblokjes en plakten vervolgens 27 van dergelijke kubussen aan elkaar, waardoor ze een grotere kubus vormden met negen vierkanten op elk vlak waarvan de secties konden worden gedraaid.

Met deze versie van de Rubik’s Cube kan een speler ‘vals spelen’ door een individuele kubus op te tillen en te heroriënteren, of door een chemische stof toe te voegen om de kleur te veranderen. De onderzoekers zeggen dat zachte robots patronen van hydrogelblokjes kunnen gebruiken om informatie te coderen.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be