Dutch Labs
Image default
Eten en drinken

Meten is weten met een oven thermometer

Wat is een oven thermometer?

Een oven thermometer is in principe gewoon een apparaatje dat de temperatuur van je oven aangeeft. Het is namelijk zo dat ovens die veel gebruikt worden, in veel gevallen niet een exact kloppende temperatuur aangeven na een tijdje. Daarom is een oven thermometer handiger om het precieze temperatuur op te kunnen meten. Verder helpt het apparaat je natuurlijk met het op tijd in de gaten krijgen van een te hoog oplopende temperatuur. Zo voorkom je eventuele verbranding binnen de oven. De oven thermometer plaats je overigens binnen in de oven.

Soorten oven thermometers

Er zijn verschillende soorten oven thermometers. De meest gebruikte soort is de kernthermometer. Uit de naam valt het al af te leiden; deze thermometer meet de temperatuur van de kern van het gerecht dat zich in de oven bevindt. Een basis-kernthermometer bestaat in principe enkel uit een meetpin en een venster met een wijzer. Verder zijn er digitale oven thermometers en analoge oventhermometers. De digitale versies worden echter tegenwoordig het vaakst gebruikt. Sommige digitale oven thermometers hebben ook extra functies. Bijvoorbeeld een countdown timer, een realtime-klok of een akoestisch alarm. Daarnaast zijn er ook infrarood thermometers. Het bijzondere aan deze thermometers is dat ze niet in contact hoeven te zijn met bijvoorbeeld het gerecht. Deze thermometers kunnen zoals uit de naam al af te leiden valt door middel van infraroodstralen de temperatuur van iets meten. 

De ruimte controleren

Het kan zijn dat u de temperatuur van uw eten wilt controleren, bijvoorbeeld tijdens het maken van vlees of kip, maar het kan ook zijn dat u gewoon wilt weten of de oven werkelijk de temperatuur aanneemt die u ingesteld heeft. Dit laatste kan ook het geval zijn bij bijvoorbeeld uw koelkast of diepvries. Voor deze situatie is de koelruimtethermometer een ideale optie. Hiermee kun je altijd controleren of bijvoorbeeld je koelkast wel koud genoeg is. Vooral bij een koelkast of diepvries kan het best wel eens voorkomen dat het nodig is de temperatuur even aan te passen, zonder dat het apparaat dat zelf aangeeft. Een koelruimtethermometer wordt overigens ook wel een vriesthermometer genoemd. 

Een thermometer zeer nodig

Ondanks dat veel apparatuur aangeeft wat de temperatuur er binnen is, zoals bij een oven een koelkast of een diepvries, wordt een thermometer toch steeds meer iets onmisbaars. U maakt overigens het koken voor u zelf een stuk makkelijker en comfortabeler. Tevens is het veel betrouwbaarder. De temperatuur die een oven thermometer aan geeft is een stuk sterker dan wat uw oven zelf aangeeft. Wij verkopen diverse soorten thermometers waarmee u het koken voor u zelf een stuk fijner kunt maken. Ontdekt u ons veelzijdige aanbod op https://www.thermapen.nl/

 

 

https://www.thermapen.nl/