Dutch Labs
Image default
Meubels

Moderne stijlen van design fauteuils

Het kiezen van de perfecte design fauteuil is misschien niet zo eenvoudig als het klinkt. Om u te helpen de juiste beslissing te nemen, brengen wij u een opmerkelijke selectie van moderne fauteuils die een zielvol ontwerp en opmerkelijk comfort met elkaar verbinden – omdat het niet anders kan! Deze fauteuils zijn geschikt voor woonkamers, eetkamers of slaapkamers en belichamen de ware geest van modern design door middel van een kleurrijke visie, onweerstaanbare details en trendy functies. Lees er hier alles over.

Fauteuil met hoge rugleuning

Een fauteuil met hoge rugleuning heeft een lange, langgerekte rug en ziet er bijzonder elegant uit in een kamer met hoge plafonds, omdat hij in verhouding staat tot de ruimte. Hij biedt een meer rechte zit dan sommige zachtere stijlen, wat een meer ontspannen zit kan aanmoedigen, met de optie van traditionele armen om te rusten terwijl u leest of van een drankje geniet. 

Mid-century fauteuil

Als je een liefhebber bent van mid-century design (en wie kan het je kwalijk nemen), dan is een mid-century fauteuil een spectaculaire keuze om je interieur in mid-century thema samen te brengen. Ze zien er ook uitzonderlijk uit als ze op zichzelf staan, dus zijn ze een geweldige optie voor slaapkamers en gangen. Met over het algemeen veel lagere ruggen dan veel eerdere stijlen, een mid-century stoel heeft meer van een emmer, ronde vorm, met gebogen of sabel stijl armen en rugleuning. Met taps toelopende houten poten, gebogen armen en ondiepe rugleuningen ademen ze de mid-century stijl uit.

Chesterfield fauteuil

Een andere traditionele en all-round klassieker is een Chesterfield fauteuil. Net als de klassieke Chesterfield bank heeft een Chesterfield fauteuil een geknoopte rugleuning en grote, elegante krularmen. Het is een veel grotere stoel dan veel eenvoudigere ontwerpen, dus er is genoeg ruimte rondom nodig om hem op zichzelf te laten ademen. Een Chesterfield fauteuil ziet er bijzonder goed uit in landelijke huizen en cottages wanneer hij bekleed is met linnen of katoenen stoffen. Of maak een statement met een gedurfd fluweel, en een Chesterfield fauteuil zou er net zo chique en stijlvol uitzien in een traditioneel herenhuis waar de kamers over het algemeen grootser zijn.

Eigentijdse fauteuil

Een fauteuil in hedendaagse stijl heeft over het algemeen scherpe, hoekige lijnen in tegenstelling tot gebogen, afgeronde randen. Hij heeft vaak modernere kenmerken, zoals losse of afneembare hoezen, en rechte, slanke taps toelopende poten, of korte vierkante poten in boxy-stijl. Een eigentijdse fauteuil die een strakke en minimalistische vorm heeft, afgewerkt met slanke, houten poten in Scandinavische stijl.

Traditionele fauteuil

Als u meer een fan bent van traditionele meubelen, dan zijn er genoeg stijlen om u te beschermen. Een traditionele fauteuil heeft vaak dezelfde kenmerken als een fauteuil met hoge rugleuning of wingback, met extra kenmerken, zoals knopen en mooi gevormde houten poten. Het is het perfecte voorbeeld van een traditionele fauteuil en zou prachtig staan naast een oude open haard. Bekijk hier de Pode fauteuils.

https://www.plaisierinterieur.nl/