Dutch Labs
Image default
Meubels

Tips voor het restylen van je huis

Het restylen van je huis hoeft niet veel geld te kosten. Niemand geeft graag veel geld uit, maar tegelijk heb je misschien het gevoel dat je woning toe is aan een nieuwe stijl. Gelukkig kunnen enkele kleine, eenvoudige wijzigingen in je interieur al voor een volledig andere sfeer zorgen. Van kleine doe-het-zelf klusjes tot het aankopen van leuke decoraties, hier zijn enkele tips voor het restylen van je huis.

 

Geef de kamer een nieuwe kleur

De eenvoudigste manier om de sfeer in je kamer te veranderen is door de kleuren van je muren te veranderen. Misschien ben je uitgekeken op het huidige behangpapier en is het tijd voor iets nieuws? Of je kan de huidige muren overschilderen. Opteer om voor een accentmuur te kiezen die past bij de rest van het interieur dat je voor ogen hebt.

 

Wees origineel met wanddecoratie

De wand van je interieur opvrolijken is een makkelijke manier om je woning een andere stijl te geven. Een leuk canvas aan de muur geeft een persoonlijke touch aan je inrichting. Hetzelfde geldt voor een fotocollage van jou en je familie. Op zoek naar een origineler idee? Je kan zelf leuke kadertjes maken die een bijzondere look geven aan je woon- of slaapkamer. Denk maar aan het inkaderen van oud behangpapier met een leuk patroon. Of waarom geen cadeaupapier of wikkeltjes van snoep?

 

Zoek naar leuke tweedehandsmeubelen

Nieuwe meubelen in je interieur zijn een goede optie als je van plan bent van het restylen van je huis een serieuze zaak te maken. En nieuw hoef je niet letterlijk te nemen. Zo kan je makkelijk online shoppen op tweedehandssites of eens langs gaan bij de kringloopwinkel. Vaak vind je er erg leuke meubeltjes die wat vintage aanvoelen, en voor weinig geld.

 

Verander de verlichting in je huis

Niets heeft een grotere invloed op de sfeer in een kamer dan verlichting. De sterkte van verlichting kan de sfeer bepalen, terwijl de keuze wat je belicht bepaalde aandachtspunten extra kan accentueren. Meer natuurlijk licht binnenhalen kan een leuk idee zijn voor het toevoegen van extra gezelligheid. Zeker met de ochtend- of avondzon.

 

Maak gebruik van accessoires

Je kamers decoreren met verschillende accessoires kan een grote invloed hebben op de sfeer in de inrichting. Ga voor een bepaald thema en kies nieuwe accessoires of als je het echt budgetvriendelijk wil houden, kan je ook opteren om bestaande stukken op een andere plek te plaatsen. Eens gedaan met herschikken neem je best een stap terug om het geheel te aanschouwen. Eens tevreden kan je achterover leunen en genieten van het resultaat van het restylen van je huis.