Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Nooit meer isolatieproblemen met deze kunststof kozijnen

De landelijke verkiezingen zijn nog maar net achter de rug en een heel belangrijk onderdeel daarvan was het milieu. Hoe willen we met het milieu omgaan? Hoe gaan we de uitputbare energiebronnen aanpakken? Waar in gaan we investeren? Allemaal heel belangrijke vragen waarover de meningen natuurlijk verschillen. In de politiek wordt veel gezegd, maar al die beloftes worden lang niet allemaal nagekomen. Het duurt veel te lang om op de politiek te wachten, dus kan je beter zelf aan de slag gaan met het isoleren van je eigen huis.

 

Er zijn heel veel plekken waarop je beter kan isoleren, maar in dit artikel heb ik het over één onderdeel van je huis. Het is een plek waar je heel veel warmte door kan verliezen, terwijl het relatief eenvoudig is om dit aan te pakken. Ik heb het dan natuurlijk over de raamkozijnen! Als jij raamkozijnen hebt, maar gewoon kan voelen dat deze niet goed isoleren, dan kan je deze isolatieproblemen makkelijk voorkomen!

 

Maar hoe? Dat leg ik je uit! Ten eerste is het super belangrijk dat je nieuwe kozijnen koopt die helemaal op maat gemaakt zijn. Kozijn bestellen op maat is essentieel, want zo weet je zeker dat ze precies passen en dat er geen kieren en spleten ontstaan. Daarnaast is ook het materiaal van de kozijnen van belang, voor de meest isolerende kozijnen kan je het beste kunststof kozijnen kopen, die hebben een hoge isolerende waarde: perfect dus! Bovendien zijn die ook in heel veel kleuren en vormen beschikbaar. Tot slot moet je ook op de isolatiewaarde van de kozijnen zelf letten, dit wordt de U-waarde genoemd. Als je goed isolerende kozijnen wil, dan heb je kozijnen nodig met een U-waarde van 1,3 of nog lager.

https://directeenkozijn.nl/