Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Op eigen houtje afvallen?

Veel mensen proberen op eigen houtje af te vallen. Met wisselend succes. Er zitten een heleboel mensen bij die uiteindelijk nog meer wegen dan ze daarvoor wogen. Daarnaast zijn er mensen die het gewoon niet lukt om een begin te maken met afvallen. Na een halve dag ga je alweer de kast in om ‘even iets te snaaien’. Het is ook lastig, ongezond eten is nu eenmaal makkelijk verkrijgbaar. Wat doe je dan? Hier wat tips, speciaal voor jou.

Maak het makkelijker om gezond te eten

Loop jouw huis eens door. Hoe makkelijk ligt daar ongezond eten voor het grijpen? Zorg ervoor dat je het anders gaat inrichten. Daarnaast moet je natuurlijk niet net voor etenstijd naar de supermarkt gaan. Dan kom je namelijk al snel thuis met allerlei ongezond snaai eten.

Maak er een gewoonte van om te bewegen

Het is niet voor niets dat met de komst van de tv en de auto, mensen gemiddeld genomen vaker overgewicht hebben. Het bewegen is niet meer genoeg ingebouwd in ons leven. Dat betekent dus dat je moet gaan bedenken hoe jij van bewegen een routine gaat maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een half uurtje wandelen rond het middaguur. Dan pak je wellicht ook nog lekker wat zon mee.

Voedingsschema maken

Natuurlijk gaat het om voor de lange termijn af te vallen, maar als je moeite hebt met de start kan een voedingsschema maken een zetje in de goede richting geven. Dan staat er immers al vast wat je moet gaan eten. Weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Laat dan online een voedingsschema maken. Als je zelf een voedingsschema wil maken is het vaak namelijk lastig om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Een voedingsschema die je online op maat laten maken, houdt ook nog eens rekening met jou en geeft ook aan wat je aan boodschappen nodig hebt. Alles is dan mooi overzichtelijk dus.

https://voedingschema.nl/