Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

PVC vloer uitzoeken? Hier moet je op letten:

Woon je in Eindhoven omgeving en ben je van plan om een nieuwe vloer te laten leggen? Dan is een PVC vloeruitzoeken wellicht een uitstekende keuze. Maar voordat je een pvc vloer in Eindhoven gaat uitzoeken, is het belangrijk om wat meer te weten te komen over dit type vloerbedekking. Je leest er meer over in onze blog. 

 

Wat is een pvc vloer eigenlijk? 

Voordat je begint met een pvc vloer uitzoeken, is het handig om te weten wat het precies is. PVC staat voor polyvinylchloride, een kunststof die veel wordt gebruikt in de bouw. Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen, waaronder een slijtlaag, een decorlaag en een onderlaag. Dit maakt de vloer duurzaam en geschikt voor intensief gebruik. 

 

Voordelen van een pvc vloer  

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een pvc vloer. Zo is deze vloer onderhoudsvriendelijk, waterbestendig en geluiddempend. Bovendien zijn PVC vloeren verkrijgbaar in allerlei kleuren, dessins en structuren, waardoor er altijd wel een vloer is die past bij jouw smaak en interieur. 

Let hierop bij een pvc vloer uitzoeken 

Nu je meer weet over PVC vloeren en de voordelen ervan, is het tijd voor een pvc vloer uitzoeken. Maar waar moet je eigenlijk op letten? Hier zijn een paar belangrijke punten: 

 

Kwaliteit van de PVC vloer 

Niet alle PVC vloeren zijn van dezelfde kwaliteit. Let daarom goed op de dikte van de slijtlaag en de garantie die wordt geboden. Een dikke slijtlaag zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat en minder snel slijt. 

 

Legmethode van de pvc vloer 

Pvc vloeren kunnen op verschillende manieren worden gelegd, zoals verlijmd, zwevend of klik. Bedenk van tevoren welke legmethode het beste past bij jouw situatie en wensen. 

 

 

Ondergrond voor de pvc vloer 

De ondergrond waarop de pvc vloer wordt gelegd, is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak, schoon en droog is voordat je de vloer gaat leggen. Eventuele oneffenheden kunnen namelijk zichtbaar worden in de vloer. Dit zijn zaken waar je zeker rekening mee moet houden bij een pvc vloer uitzoeken. 

 

Prijs van de pvc vloer 

De prijs van een PVC vloer kan behoorlijk variëren, afhankelijk van de kwaliteit, het merk en het dessin. Stel daarom van tevoren een budget vast en ga op zoek naar een vloer die binnen jouw prijsklasse valt. 

 

Pvc vloer uitzoeken: waar te beginnen? 

Nu je weet waar je op moet letten bij een pvc vloer uitzoeken, is het tijd om daadwerkelijk op zoek te gaan naar de perfecte vloer voor jouw woning in Eindhoven. Begin met het bezoeken van verschillende winkels en vraag om advies. Zo kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken en genieten van een prachtige pvc vloer in Eindhoven.