Dutch Labs
Image default
Winkelen

Schaf je hondenstep aan bij Hondensteps.nl

Tegenwoordig schaffen steeds meer mensen een hondenstep aan om samen met de hond actief in beweging te zijn. Als je zo’n hondenstep wil aanschaffen is het natuurlijk belangrijk dat jij deze koopt bij een website met een erg goede kwaliteit en ook nog eens voor een betaalbare prijs. Een website die helemaal aansluit op deze eisen is hondensteps.nl. Op deze website zijn verschillende modellen hondensteps te verkrijgen met diverse accessoires.

Wat is een hondenstep?

Bijna iedereen weet wel wat er wordt bedoeld met de term step. Een hondenstep bestaat uit een step waarop het baasje van de hond kan staan, aan deze step zit een koord die vastzit aan de halsband van de hond. Met een hondenstep zijn het baasje en de hond tegelijkertijd in beweging. Het baasje zit zelf te steppen, en de hond is lekker voor de step aan het rennen. Een hondenstep zorgt ervoor dat zowel baasje als hond in een goede conditie blijven en samen een nog betere band kunnen opbouwen, doordat ze samen actief bezig zijn. De hond vindt het geweldig en je helpt tegelijkertijd ook wat kilootjes van de afgelopen tijd eraf. Het enige gekke verschil tussen een normale step zoals wij die kennen en een hondenstep is dat het voorwiel van de step bij bijna alle modellen een stuk groter is dan het achterwiel.

Verschillende soorten modellen

Er zijn diverse soorten modellen hondensteps verkrijgbaar op de website hondensteps.nl. Zo is er voor iedereen wel een geschikt model te vinden die voldoet aan diegene zijn of haar eisen en die van de hond. Er zijn modellen met mandjes voorop, wat erg handig is om een fles water voor de hond of een tas in kwijt te kunnen. Verder zit er in de modellen ook verschil in de hoogte van de wielen en het verschil in hoogte en grootte tussen het voorwiel en het achterwiel van de step. Ook verschilt het model van het stuur van de step bij veel modellen. Als laatste is er voornamelijk verschil bij de modellen in kleur. Dit zorgt ervoor dat iedereen wel een geschikt model in een kleur kan kiezen die bij diegene past. De één stept namelijk liever op een zwarte fiets en de andere op een fiets met een felle kleur.

Wat zijn kickbike hondensteps?

Een kickbike hondenstep is gemaakt voor lange ritten met de hond. Je kunt natuurlijk ook een keer een lange rit maken zonder de hond, maar het blijft het leukste om toch samen met de hond te sporten. Al voor een hele lange tijd is het merk kickbike het populairste merk voor het kopen van een hondenstep, en deze zijn ook verkrijgbaar op de website hondensteps.nl. Veel mensen kiezen voor het aanschaffen van een kickbike hondenstep, omdat deze is gemaakt van hoogwaardige materialen en dus een erg goede kwaliteit heeft en jaren meegaat. Een aantal voordelen van dit merk zijn dat door de voormaat van de wielen de step erg gemakkelijk over het wegdek rijdt en dat de voetenplank van de step te verstellen is. Veel andere verkopers van hondensteps kunnen de voetenplank van hun steps niet verstellen. Een verstelbare voetenplank zorgt ervoor dat zo’n step langer mee kan gaan en voor verschillende mensen te gebruiken is.

Welke accessoires zijn aan te raden?

Eén van de belangrijkste accessoires die met de step gekocht moet worden is een dog adapter. Dit is het koord die de step en de halsband van de hond verbindt. Ook schaffen veel mensen een harnas aan die om de middel van de hond wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid van de hond nog groter is. Een halsband kan namelijk bij ongevallen met zo’n step zorgen voor verstikking van de hond. Verder is het handig om een fietspomp aan te schaffen voor het opblazen van de wielen, maar de meeste mensen hebben deze al wel in huis. 

https://hondensteps.nl/