Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Taxatie huis

Recent zocht ik op taxatie huis omdat ik graag mijn woning zou willen laten taxeren. Maar waar moet ik dat doen? En wat is het eigenlijk? Zelfs de kosten ervan wist ik nog niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op die vragen.

Kosten taxatie huis

Ik ben in Google gaan zoeken op taxatie huis en vond zodoende de website taxatieveilingen.nl. Daar las ik het een en ander over een taxatierapport. Bijvoorbeeld dat het verplicht is om dat te hebben wanneer je een financiering aan wilt vragen voor je nieuwe woning. En dat is bij mij het geval! Verderop las ik dat een taxatierapport iets is waarmee een waarde wordt bepaald voor bijvoorbeeld een woning. En de kosten daarvan verschillen heel erg. Taxateurs, degene die dus zo’n taxatierapport invult, hebben namelijk de vrijheid om zelf te bepalen welke methode ze gebruiken. Een veel voorkomende in 1,85 promile. Dit houdt in dat 0, 185% van het getaxeerde bedrag van het huis de kosten zijn voor de taxateur. Maar wat je ook ziet zijn dat er steeds meer komen met een vaste bedrag. Iets wat met name interessant is wanneer je een huis in bezit hebt met een hoge waarde.

Taxatieveilingen.nl

Maar bij Taxatieveilingen hebben ze een andere methode! Namelijk, de naam zegt het al, een veilingsysteem. Op die manier heb je voor een heel lage prijs een taxatie te pakken, als je op het juiste moment een bod doet. Hier had ik natuurlijk direct interesse in! Want dan kon ik altijd geen hoger bod meer doen als ik bedacht dat het nu meer gaat kosten dan wanneer ik het daar een ‘standaard’ taxateur laat doen.

Zodoende heb ik een bod gedaan. En ik had direct beet! Een onafhankelijke taxateur kwam langs en heeft een taxatierapport opgesteld.