Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Tips bij de aankoop van een tennisracket

Een beetje tennisser weet dat niet elk tennisracket hetzelfde is. Het is dus zeer belangrijk dat je een tennisracket koopt bij jouw type spel. In dit artikel geven we twee tips die ervoor zorgen dat je beter georiënteerd bent op het gebied van tennisrackets. Hopelijk leveren deze tips het verschil op tussen het verliezen van een wedstrijd en het winnen van een wedstrijd. Als dat niet het geval is, moet je misschien toch meer oefenen.

 

Bladformaat

Er zijn over het algemeen vier type bladformaten. Een midsize is het kleinste en blad heeft een formaat van minder dan 97 vierkante inch of 625 vierkante centimeter. Een midplus is een standaard blad en heeft een formaat van tussen de 97 en 105 vierkante inch of 626 en 677 vierkante centimeter. Een groot bladformaat wordt een oversize genoemd. Deze bladen hebben een formaat tussen de 106 en 115 vierkante inch of 678 en 742 vierkante centimeter. Een zeer groot blad wordt een super oversize genoemd en heeft een formaat van boven de 116 vierkante inch of 742 vierkante centimeter. In de regel geldt dat een groter bladformaat meer power en kracht geeft, maar minder controle. Voor kleine bladen geldt dit uiteraard omgekeerd.

 

Gewicht

Hoe zwaarder een tennisracket is, hoe meer balcontrole je hebt en hoe lichter een tennisracket is hoe, moe meer power en slagkracht je kunt genereren. Een tennisracket van minder dan 220 gram is een extreem licht tennisracket. Tussen de 220 en 239 gram wordt een tennisracket zeer licht genoemd. Een licht tennisracket weegt tussen de 240 en 259 gram. Als je een tennisracket hebt dat tussen de 260 en 279 gram weegt, dan heb je te maken met een vrij licht tennisracket, terwijl een tennisracket tussen de 280 en 299 gram een standaardgewicht heeft. Als je een zwaar tennisracket wilt, zoals de Head Graphene, dan moet je een tennisracket kopen tussen de 300 en 319 gram. De zeer zware tennisrackets hebben een gewicht van meer dan 320 gram.