Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Tips bij de aanschaf van een achteruitrijcamera

Het kopen van een achteruitrijcamera set is niet iets dat je elke dag doet. Het is daarom erg belangrijk je te verdiepen voordat je tot aankoop overgaat. Hieronder zijn drie dingen die je je moet bedenken bij de aankoop, die ervoor zorgen dat je geen kat in de zak koopt.

 

1.      Juiste achteruitrijcamera bij het voertuig

Niet elke achteruitrijcamera set past op elk voertuig. Vooral de afmetingen van het voertuig bepalen of een achteruitrijcamera set geschikt is voor het desbetreffende vehikel. Het lijkt misschien heel vanzelfsprekend, maar het gaat nog wel eens mis. Let er daarom bij de aankoop heel goed op dat het gekozen systeem wel compatibel is met het gekozen voertuig, waarvoor je het systeem koopt.

 

2.      Bedenk met welk doel je de achteruitrijcamera koopt

Achteruitrijcamera’s zijn er in alle soorten en maten. Verschillende achteruitrijcamera’s zijn dan ook gemaakt voor verschillende doeleinden. Het ene systeem is veel beter geschikt voor beter zicht tijdens moeilijke manoeuvres als inparkeren, terwijl een andere achteruitrijcamera set weer voor een beter zicht geeft op achteropkomend verkeer tijdens het rijden.

 

3.      Draadloos of analoog

Bij de aankoop van een achteruitrijcamera is het ook erg belangrijk jezelf af te vragen of je een draadloos of analoog systeem wil hebben. Beide verbindingsmethoden hebben voordelen, maar ook nadelen. Een voordeel van een draadloze achteruitrijcamera is dat de inbouwtijd meestal korter is ten opzichte van analoog. Een nadeel echter is dat de investeringskosten hoger zijn, omdat er meerdere zenders en ontvangers gebruikt moeten worden. Een voordeel van de analoge methode is dat je het beeld van een camera op meerdere monitoren kan weergeven. Dit is bij een draadloos systeem niet mogelijk. Een nadeel van analoog is weer dat de kans op storingen in het beeld groter is. Vooral in stedelijk gebied en in de buurt van tankstations is deze kans groter.

https://www.vanzwitserland.nl/