Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Veiligheid wordt steeds belangrijker en dat is ook maar goed ook

De veiligheidsnormen zijn vergeleken met vroeger enorm verandert. Het beeld van vroeger waar kinderen moesten werken om genoeg te kunnen verdienen zodat men in huis wat te eten kon kopen zijn ver achter ons. Het is echter, wel een zo dat deze tijden het startpunt zijn voor een revolutie. De industriële revolutie heeft er namelijk voor gezorgd dat er veel meer massaproductie is gekomen. Het grote voordeel van massaproductie is dat veel meer gelijkwaardige producten kunt produceren. Voor de consument betekent dit dat de prijzen voor producten enorm afnemen. Dit resulteert ertoe dat steeds meer mensen zich meer spullen konden veroorloven. De welvaart van veel mensen steeg dan ook. Deze trend heeft zich de afgelopen jaren goed doorgezet en ervoor gezorgd dat er steeds meer mensen levens bespaard werden. Je moet er namelijk niet aandenken dat je ergens kind onder een machine vandaan moet halen waar geen leven meer inzit.

De maatregelen van vandaag de dag

Vandaag de dag heb je bijvoorbeeld werkschoenen nodig als voorzorgsmaatregel voor het werken in bedrijfshallen en met machines. Deze werkschoenen hebben een stevige structuur en zijn bovendien zo gemaakt dat je veel grip hebt. Bovendien hebben de meeste werkschoenen tegenwoordig een stalen neuzen. Deze neuzen zorgen ervoor dat je niet zomaar je tenen ergens tegenstoot en dat de schoenen tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het zo dat als een hamer op je voeten laat vallen de kans veel kleiner is dat je er last van hebt. Niet dat je natuurlijk alleen maar hamers op je voeten moet laten vallen natuurlijk.

De verplichte data sheet

Het is tegenwoordig verplicht om een data sheet op te stellen waar je je als bedrijf aan te houden. Dit zijn bijvoorbeeld de MSDS sheets. Deze MSDS sheets zijn een voorzorgsmaatregel op het gebied van import van gevaarlijke stoffen. Om ervoor te zorgen dat iedereen weet wat er in een bepaalde tank met chemicaliën zit die uit China komt, dien je bij de import vast te stellen welke gevaarlijke stoffen er specifiek inzitten. Via een MSDS sheet kun je dan invullen wat er inzit. Aan de hand van dit schema kunnen anderen dan aflezen met welke gevaarlijke stoffen ze te maken hebben.

https://www.devibfabriek.nl/msds-material-safety-data-sheet/