Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten yoga in Limburg

Overal in Nederland kun je yoga lessen volgen, je hebt yoga lessen in Limburg, maar ook yoga lessen in Amsterdam. Zoals je misschien al weet, zijn er enorm veel verschillende soorten yoga. Maar welke moet je nu kiezen? Hier onder worden een paar yoga stijlen omschreven, zo wordt je keuze misschien iets makkelijker wanneer je zelf bijvoorbeeld naar yoga in Limburg gaat en een stijl moet uitkiezen.

 

De soorten yoga

Elke yoga stijl kan gebruikt worden voor een ander doeleinde, dus bij de keuze die je maakt bij welk soort yoga je wilt nemen bij bijvoorbeeld yoga in Limburg is het wel handig om te weten wat je ermee wilt bereiken. De eerste yoga stijl is Hatha yoga, Hatha yoga is erg geschikt voor de mensen die het stukje bewustzijn en rust in zichzelf wilt vinden en meer flexibiliteit in zijn of haar lichaam wilt ontwikkelen. Bij Hatha yoga luister je naar je gevoel en je fysieke lichaam en ben je voornamelijk bezig met het beoefenen van stilstaande oefeningen ook wel statische asana’s genoemd in de yoga wereld. Hatha yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als de meer ervaren mensen die yoga uitoefenen en is een van de meest voorkomende yoga soorten in Nederland waardoor je gemakkelijk een proefles kunt volgen. De volgende stijl is Ashtanga yoga, Ashtanga yoga betekent letterlijk: “Acht ledematen yoga” en het gaat voornamelijk om het zuiveren van je lichaam. Wat Ashtanga Yoga voornamelijk anders maakt dan de meeste yogastijlen is dat de asana’s elkaar opvolgen, asana’s betekent oefeningen. Het einde van elke asana vormt het begin voor de volgende asana. De houdingen lopen als het ware als een dans in elkaar over. Bij Ashtanga Yoga wordt de nadruk gelegd op de ademhaling en zowel de lichamelijke als geestelijke aspecten komen bij de soort yoga terug. Dit maakt Ashtanga Yoga erg aantrekkelijk en geschikt voor iedereen. Ook al volg je yoga in Limburg of in Amsterdam, bijna alles is het zelfde wat je leert. 

  

Yoga ontwikkelen

Wanneer je de juiste techniek en een perfecte uitlijning van yoga wilt leren is Iyengar yoga iets voor jou. Binnen de verschillende yoga soorten is Iyengar de yoga soort waarbij alles draait om de juiste techniek en een perfecte uitlijning waardoor het lichaam zich op een goede manier kan ontwikkelen zonder blessures of extreme pijn op te lopen. Iyengar Yoga is dankzij het gebruik van yoga accessoires zoals riemen en blokken een van de minst blessure gevoelige yogastijlen. Wanneer je moeite hebt met de juiste stijl voor jezelf te ontwikkelen, kun je altijd een begelider vragen van bijvoorbeeld yoga in Limburg voor tips om de juiste stijl te ontwikkelen.

https://www.yogageleen.nl/yoga-limburg/

Gerelateerde artikelen

Professionele vertalingen door JK Translate

Mensen onder druk

Makkelijk parkeren in Tilburg