Breaking News

Dutchlabs

Vintage lampen

Wat betekent vintage eigenlijk? Vintage is het oude opnieuw gebruiken. Deze trend is zich beginnen inzetten in crisisperioden: we gooien minder weg, we zijn bewuster van onze afvalberg en we hergebruiken oude dingen. Tot voor kort wilden jonge mensen die zich gingen installeren alles nieuw kopen: het werd een totaalinrichting die handenvol geld kostte. De huidige jonge mensen hechten minder belang aan het materiële, maar willen zich vooral goed voelen in hun omgeving. Het hoeft allemaal niet zoveel meer te kosten, als het maar leuk is. Vintage lampen zijn daar een mooi voorbeeld van. Zoals we oude meubelen een nieuw leven geven, gaan we ook oude lampen opnieuw een plaatsje geven in ons interieur.

In de gebruikelijke verlichtingswinkel vind je lampen in vintage stijl. Dit zijn nieuwe lampen waarbij de ontwerpers zich hebben gebaseerd op oude modellen, vooral uit de jaren 60-70. Zij zijn leuk en zijn natuurlijk aangepast aan de huidige normen van verlichting. Echter zijn ze niet origineel en zien er vaak te nieuw uit om als vintage bestempeld te kunnen worden. Voor echte vintage lampen ga je best op zoek in kringloop- of tweedehandswinkels of op rommelmarkten. Let op, want ook hier beginnen de verkopers de waarde te kennen van deze lampen. Er is meer en meer vraag naar. Maar met wat onderhandelen kom je misschien toch heel goedkoop uit. Daarnaast kan je ook bij kennissen, vrienden of familie gaan zoeken. Misschien heeft er iemand wel nog zo’n lamp liggen die ze niet meer gebruiken. Dan heb je ze natuurlijk gratis en voor niets.

Vintage lampen zijn zo kenmerkend dat ze natuurlijk bij een vintage interieur horen. De kunst is om je volledige interieur in dezelfde vintage stijl bij mekaar te zoeken. Eenvoudig is dat niet omdat je waarschijnlijk geen enkele winkel vindt die alle interieurspullen (meubelen, accessoires, verlichting, enzovoort) in jouw geliefde vintage stijl aanbiedt. Je bent dus aangewezen op het alternatieve circuit van tweedehandsspullen. Maar dat maakt het net leuk: het zoeken en blijven zoeken naar die ene mooie lamp. Als je ze uiteindelijk vindt, ben je zo blij en heb je er dubbel plezier van. Maak van je interieur een mooie vintage omgeving. Vintage is zo leuk en kleurrijk, de vreugde straalt er zo vanaf!

http://www.lampen-vintage.nl/