Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Vormen en profielen van binnendeuren

Een basic binnendeur kan vlak zijn, maar wist je dat je ook met het profiel alle kanten op kunt? Je kunt voor de symmetrische rechthoeken gaan, maar ook voor asymmetrische vlakken. Als je een glazen deur hebt, kun je met raamfolie bepaalde vormen op je glas plakken. Eigenlijk hoeft een deur nooit saai te zijn, je moet alleen wel weten welke opties er zijn om je binnendeuren meer te laten spreken.

Wees origineel en experimenteer met de mogelijkheden qua vorm en qua profielen in de deur. Een deur met ramen maakt de ruimte toegankelijker. Kies je voor een dichte deur dan zou je er bijvoorbeeld nog een raam naast kunnen plaatsen, zodat je toch kunt zien of er bijvoorbeeld een vergadering wordt gehouden of dat de ruimte leeg is.

Vormen in deurpanelen

Binnendeuren met ronde vormen, zowel in het profiel als bijvoorbeeld aan de bovenkant van de deur, passen bij het landelijk leven. Je kunt dit bewerkstelligen door bijvoorbeeld een rond raam in de deur te laten plaatsen. Je kunt ook voor een deur met een drukkere uitstraling kiezen, door een patroon van raampjes in het deurpaneel te laten maken. Vergeet hierbij dan ook niet te opteren voor een paar mooie deurklinken.

Als je wilt dat je deur weinig licht naar binnen laat, kun je de raampjes bovenin de deur plaatsen. Bijvoorbeeld op een babykamer is dit handig, omdat er dan niet veel licht naar binnen komt, maar je toch even kunt kijken of de baby slaapt.

Wanneer het een deur naar een kleine ruimte is, zou je de bovenkant schuin kunnen laten aflopen. De deur krijgt een klassieke look door de bovenkant een klokvorm te geven.

Profielen

Wanneer je een rechte vorm in je deur wilt, zijn er verschillende profielen mogelijk. De profielen worden vaak in de zeur gezet door middel van panelen. De facet en rechte manier kunnen in een modern interieur gecombineerd worden, terwijl een kraal of ojief profiel meer in een landelijk of klassiek interieur passen.

Ojief zorgt voor een trapsgewijs profiel met strakke lijnen, het Gooische profiel bevat ronde lijnen langs de panelen. Naast rechthoeken en vierkanten kun je niet gemakkelijk andere vormen in je deur laten plaatsen.

Waar je wel voor kunt kiezen, is om een plankenpatroon op je deur te maken. Decoratieve freeslijnen zijn klassieker, strakke lijnen moderner.

http://www.deurenshop.com