Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Waar je goed op moet letten bij je rijlessen bij driving school Eindhoven

Eindhoven is de vijfde grootste gemeente van Nederland en heeft daarom een redelijk drukke binnenstad. Dit maakt het een leuke stad om te gaan winkelen, maar minder fijn om in te rijden. Zeker als je net begint met rijlessen bij een rijschool in Eindhoven, zal je op meerdere punten goed moeten letten, zodat je niet wordt verrast op de weg.

Kijk goed naar borden en strepen

Eindhoven staat vol met verkeersborden en strepen op de weg. Daarom moet je hier ook optimaal gebruik van maken. Bij het rijlessen bij driving school Eindhoven zal je waarschijnlijk het overgrote deel van de tijd aan de rechterhelft van de weg moeten rijden. Let dus goed op borden waar er staat dat er een extra rijbaan bijkomt, omdat je jezelf hier dan een baan naar rechts moet verplaatsen. Dit zie je ook aan de strepen die van ononderbroken naar gestreept veranderen, wat betekent dat je van rijbaan mag wisselen. Op de snelwegen rondom Eindhoven zijn borden ook erg belangrijk. Kijk goed naar de verkeersborden om te kijken op welke rijbaan je moet rijden om te komen waar je wilt komen.

Laat je niet gek maken door andere weggebruikers

In de binnenstad van Eindhoven vind je veel wegen waar je maximaal 30 kilometer per uur mag rijden. Toch vind je vaak genoeg mensen die hier met 50 overheen vliegen. Tijdens je rijlessen, en ook hierna, is het belangrijk dat je je gewoon aan de verkeersregels houdt. Blijf je dus houden aan het snelheidslimiet en laat je niet gek maken door de auto die achter je rijdt.

Coronavirus en rijlessen

Rijlessen tijdens de coronaperiode is natuurlijk wel nog mogelijk, ook bij driving school in Eindhoven. Het gebruik van een mondkapje is wel verplicht en helaas kunnen de praktijk- en theorie-examens niet doorgaan. Deze moeten bij het CBR verzet worden. Ook gaan de medische beoordelingen niet door vanwege corona. Het is mogelijk dat je je theorie-examen al hebt gehaald vóór de coronaperiode. Je diploma voor je theorie-examen kan na een tijdje verlopen. Hier zijn nu tijdens de coronaperiode andere regels voor opgesteld. De geldigheidsduur van het theorie-examen wordt gemiddeld voor een half jaar uitgesteld. Kijk op de site van het CBR voor meer informatie. 

 

 

https://drivingschooltilburg.com/driving-school-eindhoven