Dutch Labs
Image default
Winkelen

Waarom iedereen een NAS voor thuis nodig heeft

Een NAS, of Network Attached Storage, is een stuk hardware dat aan een netwerk is gekoppeld met als doel data op te slaan. De NAS is ontworpen voor werkomgevingen, maar is de laatste tijd ook veel gebruikt in huishoudens. Vooral voor mensen die veel met computers werken, of als je een groot gezin hebt, kan een NAS erg handig zijn. Het maakt het opslaan en delen van data veel gemakkelijker. Bovendien kan er op een NAS een heleboel dingen geregeld worden, zoals het desinfecteren van bacteriën en virussen en zo een schone en hygiënische omgeving creëren. Hieronder staan vijf voordelen waarom iedereen een NAS voor thuis moet kiezen.

1. Optimaliseer productiviteit

Een NAS is ideaal voor het bestanden delen tussen verschillende computers. Als je bestanden op de NAS plaatst, kunnen deze gemakkelijk worden gedeeld met andere personen zonder dat je de bestanden hoeft te verplaatsen of over te zetten. Je kan de bestanden eenvoudig op een NAS map opslaan en iedereen met toestemming kan de bestanden openen.

2. Altijd back-ups maken

Als je een NAS hebt, hoef je nooit meer bang te zijn dat je bestanden verloren gaan. Je kan ervoor zorgen dat je data automatisch wordt overzet naar je NAS. Hierdoor beschik je altijd over een back-up waardoor je nooit weer benauwd naar je bestanden hoeft te kijken.

3. Grotere opslagruimte

Sinds cloud opslag steeds populairder wordt, zijn er ook een heleboel mensen die liever een eigen opslagoplossing zoeken. Het voordeel van een NAS is dat je servers op afstand kunt beheren en dat je er meer opslagruimte mee krijgt dan met bijvoorbeeld een externe harde schijf. Hierdoor hebben mensen met een drukke agenda niet steeds hun bestanden opnieuw hoeven up te daten.

4. Gemakkelijk te beheren

De meeste NAS-systemen hebben een eenvoudig te gebruiken beheerinterface. Je hoeft geen ervaring met servers te hebben om de NAS te beheren en te bekijken. Bovendien heb je met een NAS veel meer opties dan met een standaard server. Je kunt de NAS configureren en aanpassen naar je eigen wensen.

5. Desinfectie van bacteriën en virussen

Een NAS heeft een veel betere capaciteiten als het gaat om het desinfecteren van bacteriën en virussen. Met de bestanden op de NAS kan je eenvoudig de toegang van virussen blokkeren. Dit betekent dat je een schone en hygiënische omgeving kunt creëren en zo ervoor zorgen dat er geen virussen in de buurt zijn.

Dus, als je op zoek bent naar een makkelijke en betrouwbare manier om je bestanden te delen, je productiviteit te verhogen en, belangrijker nog, om je fysieke omgeving schoon en vrij van bacteriën en virussen te maken, dan is een NAS een goede keuze. Klik hier om een NAS te bestellen.

Conclusie

Een NAS kan een grote toegevoegde waarde bieden aan ieder huishouden. Het maakt het delen en verplaatsen van je bestanden gemakkelijker en biedt een veel betere capaciteit om desinfectie van bacteriën en virussen in de omgeving te creëren. Als je op zoek bent naar een opslagoplossing voor je thuis, dan is een NAS een goede optie.

.