Dutch Labs
Image default
Bedrijven

Waarom kan ik het best een elektricien bellen om mijn groepenkast te laten vervangen

Om volledig van je elektra te kunnen genieten moet je elektra goed werken, om goed werkende elektra te krijgen moet alles rondom de elektra van goede kwaliteit zijn. De groepenkast is hierbij dan het belangrijkste onderdeel van de elektra, alle elektra die binnenkomt gaat namelijk via de groepenkast. Wanneer de groepenkast niet meer goed werkt zul je dan ook meer problemen met de elektra ondervinden, om een groepenkast goed werkend te houden moet je hem om de ongeveer 25 jaar vervangen. Na 25 jaar heeft een groepenkast namelijk zijn beste tijd gehad. Het vervangen van een groepenkast kun je het best door een elektricien laten doen, hieronder kun je lezen waarom je het best een elektricien kunt vragen om je groepenkast te vervangen. 

Ervaring

Een elektricien werkt elke dag met elektra en heeft dan ook veel ervaring met het vervangen van groepenkasten, deze ervaring is belangrijk omdat een groepenkast altijd op een goede manier vervangen moet worden. Wanneer een groepenkast niet goed wordt vervangen is de kans op problemen met de elektra groot, denk bijvoorbeeld aan overbelasting en dus een stroomstoring. 

Wat doet een groepenkast

Een groepenkast zorgt ervoor dat alle elektra die binnenkomt wordt verdeeld over verschillende groepen, dit is belangrijk omdat de elektra hierdoor niet overbelast raakt. Op elke groep kan ook maar één groot apparaat staat, dit is dan ook bijvoorbeeld de reden dat er een speciale kookgroep is. Wanneer je te veel grote apparaten in huis hebt is het noodzakelijk om extra groepen toe te gaan voegen aan de groepenkast, je moet hierbij wel rekening houden met het aantal aardlekschakelaars. Er mogen namelijk maar vier groepen achter één aardlekschakelaar, wanneer je dus meer dan vier groepen hebt moet je een extra aardlekschakelaar toevoegen.