Dutch Labs
Image default
Eten en drinken

Wat is een cateraar?

Alhoewel catering wel redelijk bekend is in het bedrijfsleven, is catering voor particulieren nog niet zo bekend. En dat is begrijpelijk, omdat catering altijd samen gaat met een grote groep mensen. Een cateraar verzorgt maaltijden voor (grote) groepen mensen. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf een feest wil geven op de eigen locatie, dan wordt er vaak een cateraar ingeschakeld. Deze verzorgd dan de hapjes en de drankjes en eventueel de maaltijden op het feest, al dan niet met bedienend personeel. En dat is erg handig, want vaak beschikt een bedrijf niet over de middelen en materialen om dit zelf te regelen. 

Wat kan een cateraar

De cateraar kan een feest, bijeenkomst of bijvoorbeeld een jubileum compleet verzorgen, zodat de opdrachtgever zelf niets meer hoeft te doen dan genieten van het moment. Zo kan de cateraar voor een welkomstdrankje zorgen en bedienend personeel hapjes en drankjes laten rondbrengen. Er kan ook een bar en/of tap worden opgesteld waar gasten zelf hun drankje kunnen ophalen. Wat betreft de hapjes en maaltijden kunnen deze in buffetvorm op de locatie worden aangeboden. De cateraar zorgt ervoor dat alles goed warm wordt aangeboden en verzorgt ook glaswerk, borden en bestek. Ook drank (meestal geen sterke drank) kan worden verzorgd. Zie voor meer informatie ook hier.

De meerwaarde van een cateraar

Besteed je de verzorging van een feest uit aan een cateraar, dan scheelt dat je enorm veel tijd en energie. De Cateraar bouwt de locatie op, rolt de rode loper uit, neemt jassen aan en zorgt voor smaakvolle, verse hapjes. Ook over de inkoop hoeft de opdrachtgever zich niet te buigen en alles wat over blijft gaat netjes terug. Ook kan een cateraar muziek verzorgen of andere entertainment, zoals een springkussen of een haringkar. Dit verschilt per cateraar. Is jouw eigen locatie niet geschikt, dan kan een cateraar je adviseren over wel geschikte locaties voor jouw feest. 

http://www.wellingcatering.nl