Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Wat komt er kijken bij de verhuur van je woning

Je hebt de keuze gemaakt om je huis te gaan verhuren. Om het verhuren van je woning in goede banen te leiden zullen er een aantal zaken geregeld moeten worden. Kronenburg Living is een verhuurmakelaar die alles voor je kan regelen. In deze blog staan een aantal tips voor het verhuren van je woning.

MAG JE ÜBERHAUPT JE WONING VERHUREN?

Als eerste moet je nagaan of jouw woning wel verhuurd mag worden. Dit kun je doen door de voorwaarden van je hypotheek of VvE te raadplegen. Hier staat omschreven of je mag verhuren of niet en onder welke voorwaarden je mag verhuren. Verhuren van je woning kan namelijk ook gevolgen hebben voor je hypotheek.

BRENG ALLE KOSTEN IN BEELD

Wanneer je weet dat de woning verhuurd mag worden of als je een goedkeuring hebt ontvangen ga je alle kosten in kaart brengen. Breng alle mogelijke kosten in kaart die komen kijken bij de verhuur van je woning om problemen te voorkomen.

GESTOFFEERD OF GEMEUBILEERD VERHUREN?

Een woning gemeubileerd verhuren levert meestal een hogere huurprijs op.

Tip!: woningen die gestoffeerd zijn, zijn populairder onder Nederlandse huurders. Voor expats is het juist aantrekkelijker om een gemeubileerde woning te huren. Zij worden het liefst ontzorgt zodat ze er direct in kunnen zonder zelf te veel te doen. 

HUURPIJS BEPALEN

Inmiddels weet je wat de kosten zijn en of je de woning gestoffeerd of gemeubileerd gaat verhuren. De volgende stap is, het bepalen van de huurprijs. Wij als verhuurmakelaar geven je graag advies bij het bepalen van de huurprijs.

VERZEKERINGEN REGELEN

De huurprijs is vastgesteld, dit betekent dat je naar de volgende stap kunt. Als verhuurder heb je bepaalde verplichtingen, ook naar de huurder toe. Huurders worden goed beschermd in de wetgeving. Kijk daarom ook de voorwaarden van je (af te sluiten) verzekeringen na of de woning verhuurd mag worden.

ADVERTEREN

Je kosten zijn in beeld, de verhuurmakelaar heeft de huurprijs bepaald en je verzekeringen zijn op orde. Wij zullen je woning nu binnen ons netwerk aanbieden en op relevante websites aanbieden.

Tip: Houd er rekening mee dat je woning schoon en opgeruimd is als er foto’s worden gemaakt.

AANVRAGEN EN BEZICHTIGEN 

Nadat kandidaten zich hebben gemeld bij ons, zal er vooraf eerst een screening gedaan worden om zo te kijken of deze kandidaten binnen je profiel passen. Hierna zal er pas een bezichtiging plaatst vinden.

CONTRACT OPSTELLEN

Wij zullen een huurovereenkomst opstellen waarin de voorwaarden en algemene bepalingen worden opgenomen. Wij zorgen ervoor dat er zo wordt voldaan aan de wet- en regelgeving en dat alle punten in het contract worden opgenomen. Is de huurovereenkomst gereed dan kunnen beide partijen deze ondertekenen.

SLEUTELOVERDRACHT

Nadat het contract getekend is zal er een afspraak ingepland worden voor de sleuteloverdracht. De huurder krijgt hier de sleutel van de woning, nadat de huur en waarborgsom is overgemaakt. De verhuurmakelaar stelt een check-in rapport op waarin de staat van de woning wordt vastgelegd. Verder worden hier ook de meterstanden in opgenomen. 

Je hebt nu inzicht wat er komt kijken bij het verhuren van je woning. Tegenwoordig is het interessant om je woning tijdelijk te verhuren. We noemen dit ook wel ‘’overbruggingsverhuur’’. Hoewel dit veel voordelen met zich meebrengt dien je ook te voldoen aan procedures en regels. Als verhuurmakelaar kunnen wij je niet alleen daarmee ontzorgen maar ook met bovenstaande stappen. We kunnen het verhuren van je woning zelfs geheel uit handen nemen voor aantrekkelijke tarieven. Geschreven door Kronenburg Living verhuurmakelaar Arnhem / Oosterbeek.

 

https://www.kronenburgliving.nl/