Dutch Labs
Image default
Woning en Tuin

Zó plaats je een veiligheidscilinder

Wanneer je besluit om een veiligheidscilinder te gaan aanschaffen, moet hij natuurlijk geplaatst worden in je slot. Kun je dit zelf doen of moet je hier een slotenmaker voor laten komen? In principe kun je zelf een veiligheidscilinder plaatsen.

Er zijn online genoeg instructies te vinden waarop stap voor stap staat aangegeven hoe je deze moet plaatsen, zowel in video-vorm als een stap-voor-stap lijst. Lukt het je niet of heb je geen zin om er tijd in te steken? Dan kun je ook altijd je veiligheidsslot laten plaatsen door een expert.

Het losmaken van de cilinder

Een veiligheidscilinder is dus een combinatie met het slot wat al in de deur zit. Om een veiligheidscilinder te plaatsen moet je dus eerst de oude cilinder uit je deur halen. De profielcilinder zit vaak met één schroef vast en is dus gemakkelijk los te maken. Verwijder eerst deze schroef en steek daarna de sleutel in het cilinderslot.

Draai het slot iets naar links of rechts, dan voel je al dat het slot los zit. Nu kun je hem naar je toe trekken en is hij uit de deur. In sommige gevallen blijft de cilinder vast zitten en komt hij dus niet los. Dan kun je de schroeven van de deurschilden wat losser draaien, dan komt de cilinder wat vrijer te staan.

De juiste maat

Let bij het plaatsen van de nieuwe veiligheidscilinder op de goede maat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Met de juiste maat kun je de nieuwe cilinder goed in je deurslot plaatsen.

https://www.veiligheidsslotenshop.be