Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

4x de mooiste fietsroutes van Nederland

U heeft uw nieuwe fiets gekocht en nu is het tijd om een mooie route uit te stippelen die u gaat afleggen. Als Nederlanders houden we van fietsen. Dat kan ook niet anders aangezien we een echt fietsland zijn. Er is niks lekkerder dan een stukje fietsen met een zonnetje erbij. Winter, lente, zomer of herfst; in elk weertype zijn we op onze fiets te vinden. Voor het vinden van een leuke fietsroute, hebben wij de vier mooiste fietsroutes in het land verzameld. Alvast veel fietsplezier!

 

Fietsroute De Slufter

Op het mooie Texel ligt één van de mooiste, misschien wel dé mooiste, fietsroute van Nederland. Deze route is 36 kilometer lang en neemt u op ontdekkingsreis door het noordelijke deel van het eiland. U fietst deels langs De Slufter, een natuurgebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Vergeet ook niet om een klein stukje van de route af te wijken om vervolgens de vuurtoren te bezoeken!

 

Lauwersmeer

Als we even in het noorden blijven, bevindt zich op de grens tussen de provincies Groningen en 

Friesland een prachtige fietsroute. De fietsroute is 43 kilometer lang en brengt u rond het Lauwersmeer. Het gebied is in 1969 ontstaan toen de Lauwerszee van de Waddenzee werd gescheiden. Hierdoor is er een prachtig natuurtafereel ontwikkeld. Ontdek ook de vissershavens van Zoutkamp en Lauwersoog en maak tussenstops in historische terpdorpjes.

 

Koninklijke bossen en heide Het Loo

Het kroondomein Het Loo is te vinden aan de westkant van Apeldoorn. Bij deze route komt u terecht in de koninklijke bossen en fietst u langs heide in de richting van Vaassen. Het gebied is al honderden jaren verbonden met het Huis Oranje-Nassau. De route is 36 kilometer lang en komt langs nog een andere bijzondere locatie, namelijk Kasteel Cannenburgh. Klinkt fietsen in combinatie met geschiedenis u als muziek in de oren? Dan is deze route zeker een aanrader. 

 

De Grote Polderroute 

Fietsen door de polders van Utrecht! De route is in totaal 40 kilometer lang en start in Amersfoort. Via Soest en paleis Soestdijk fietst u naar Baarn. Onderweg komt u de Eempolder tegen, prachtig om te zien en lekker rustig. Wanneer u ervoor kiest om deze route ’s ochtends te fietsen, trekt de mist over de velden en hoort u de wakker wordende vogels. Een mooi begin van de dag in een mooie omgeving.

 

Fietsen check bij ROTO Tweewielers

Wilt u voordat u een mooie route aflegt, voor de zekerheid uw fiets laten controleren? Dat kan bij ROTO Tweewielers. Bij de fietsenwinkel Deventer zorgen wij ervoor dat u tijdens uw uitje niet voor verrassingen komt te staan. Kom gerust bij ons langs!

https://www.rototweewielers.nl/