Dutch Labs
Image default
Tuin en buitenleven

5 planten die muggen weghouden

Muggen zijn vervelende beestjes. Ze prikken je en dat doet pijn. Gelukkig zijn er een aantal planten die muggen afstoten. Plant deze planten in de buurt van het terras, in de vensterbank of op uw balkon en je zult ze niet meer zien. Wilt u ook geen mug meer zien? Neem dan contact op met een hovenier in Zwijndrecht voor het plaatsen van deze planten of lees hieronder hoe je dit zelf doet en welke planten muggen werend zijn.

5 planten die muggen werend zijn

1. Citronella plant: de oliën van deze plant zijn vervelend voor muggen, zodat ze zich omdraaien als ze hem ruiken. Plant hem bij je terras en je hoeft je geen zorgen meer te maken over muggen.

2. Basilicum: basilicum is niet alleen een uitstekend culinair kruid, het houdt ook muggen weg. Wrijf een paar blaadjes op je huid voor extra bescherming tegen muggen of strooi wat van de blaadjes rond het terras, balkon of vensterbank

3. Kattenkruid: kattenkruid is 10 keer effectiever in het afweren van insecten dan insectenwerend middel op basis van DEET! Het is gemakkelijk te kweken en kan zowel buiten als binnen in bakken worden geplant, waar voldoende ruimte is.

4. Lavendel: De geur van lavendel weert muggen en andere insecten, zoals vlooien en motten. Plant wat lavendel rond uw terras of balkon om vervelende beestjes op afstand te houden.

5. Goudsbloemen: de intense geur van goudsbloemen is onaangenaam voor muggen, dus die blijven weg als u ze in overvloed bij uw buitenverblijf plant.

Als u er zeker van wilt zijn dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken dat u door muggen gebeten wordt, kunt u het beste contact opnemen met een hovenier in Zwijndrecht die deze planten professioneel voor u kan plaatsen. Maar als u liever zelf doet, dan zijn al deze planten gemakkelijk genoeg te verzorgen en te onderhouden.