Dutch Labs
Image default
Tuin en buitenleven

Is uw huis inbraakveilig?

Even een boekje lezen in de tuin, snel naar de buurt supermarkt of een snel bakje koffie bij de buren. Moet kunnen zonder de deur op slot te doen toch? Hoewel u dat misschien zou denken is het toch verstandig om de deur op slot te doen als u het huis uit gaat. Zelfs als het maar een korte tijd is. Gemiddeld wordt er elke 7 minuten bij iemand ingebroken in Nederland.  

Het is niet moeilijk om het inbrekers extra lastig te maken. Zo kunt u alarm camera beveiliging aanschaffen of gebruik maken van buitenverlichting en dubbele ramen en sloten. Inbrekers staan er namelijk om bekend dat ze veelal kiezen om in te breken in de huizen die het minst goed beveiligd zijn. Bent u ervan op de hoogte hoe goed uw huis hiermee scoort? Benieuwd? Doe dan nu de Veilig Wonen Check.


Buitenverlichting 

Om inbrekers tegen te gaan is het verstandig om voldoende buitenverlichting in huis te hebben hangen. En dan het liefste ook een bewegingsmelder. Inbrekers houden van het donker. Op deze manier kunnen ze onopgemerkt hun gang gaan zonder op te vallen. Is het rondom het hele huis verlicht in het donker? Dan is de kans groot dat ze voor een ander huis zullen kiezen.  


Vakantietijd 

De vakantieperiodes zijn voor inbrekers een goed doelwit. Wanneer je weg bent doet u er goed aan om het huis en ‘bewoond’ uit te laten zien zodat inbrekers denken dat er mensen thuis zijn. Dit kan bijvoorbeeld door het aansluiten van lampen op een tijdschakelaar. Daarnaast kunt u iemand vragen om voor u de post uit de brievenbus te halen zodat deze niet overvol raakt.


Wist u dat?

Ook als u maar heel kort de deur uit gaat is het belangrijk om ramen en deuren te sluiten. Wist u dat het inbrekers binnen 30 seconden binnen kunnen glippen in een huis dat niet voldoende beveiligd is. Blijf dus op de hoogte van de kwaliteit van uw hang en slotwerk om te weten wanneer deze aan vervanging toe is.  


Op het dak

Naast het dichtdoen van de ramen en deuren en goed slotwerk zijn mensen er zich minder van bewust dat het vaak makkelijk is voor inbrekers om het dak op te komen. Via een vuilnisbak of een ladder is het in veel gevallen redelijk simpel om het huis te beklimmen. Hou er dus ook rekening mee dat er via het dak door bijvoorbeeld een slaapkamer of badkamerraam binnengedrongen kan worden. Daarnaast kunnen inbrekers eerst de tuin in sluipen. Staat er misschien een schuur open waar gereedschap in ligt? Pas hier ook mee op. Dit kunnen inbrekers gebruiken om binnen te komen.  

https://www.feenstra.com/huisbeveiliging/alarmsysteem