Breaking News

Dutchlabs

5 signalen dat het tijd is om een traplift voor je ouders aan te schaffen

Het kan een flinke schok zijn wanneer je je realiseert dat je ouders, grootouders of andere geliefden ineens snel verouderen. In het begin zijn de tekenen ervan misschien nauwelijks waarneembaar. Omwille van hun veiligheid echter kan het tijdig nemen van bepaalde maatregelen toch een verstandige beslissing zijn. Zo kan het bieden van een veilige accommodatie één van die maatregelen zijn. Daarbij kun je onder andere bijvoorbeeld denken aan het installeren van een trap- of plateaulift. Voor het waarborgen van hun permanente mobiliteit kan dit een rationele en verstandige beslissing zijn.

Een huislift zal je bejaarde ouders in staat stellen zelfvoorzienend en onafhankelijk te blijven. Bovendien hoeven ze hun dagelijkse routine niet te beperken of te wijzigen omdat ze gewoon niet veilig de trap op en af ​​kunnen gaan. Maar hoe weet je wanneer je bejaarde ouders een traplift nodig hebben?

Dit artikel over 5 belangrijke signalen zal je een goede richtlijn proberen te geven.

1. Je ouder valt als hij/zij de trap op of af gaat

Ongetwijfeld is vallen de meest zichtbare en één van de belangrijkste tekenen die erop wijzen dat je vader of moeder problemen heeft tijdens het veilig verplaatsen. Trappen kunnen dodelijk zijn. Wanneer ouderen niet zo stabiel op hun voeten meer zijn als voorheen, kunnen ze ernstige ongelukken krijgen wanneer ze proberen de trap op te gaan. Een potentieel risico van een dodelijke val! Een traplift zal het voor hen gemakkelijk maken om probleemloos van hun ene verdieping naar de andere te gaan in hun huis.

2. Je ouder wil het huis niet meer verlaten

Soms merk je misschien dat je ouders niet meer zo actief zijn als vroeger. Ze willen gewoon eigenlijk het huis niet meer uit. De reden kan zijn dat ze zich bezorgd voelen omdat ze niet in staat zijn om veilig een eventuele buitentrap te belopen. Het is duidelijk dat een traplift hen in staat zal stellen om zonder angst buiten hun huis actief te blijven.

3. Wanneer uw arts u adviseert om een ​​traplift te installeren

Soms kan uw arts u adviseren om een ​​traplift in uw ouderlijk huis te laten installeren, afhankelijk van de gezondheidstoestand van uw ouders. Uw ouders kunnen ernstige gezondheidsproblemen hebben, zoals verlamming als gevolg van een beroerte, ernstige artritis, of bepaalde hartaandoeningen. Ook kan er sprake zijn van bepaalde medicijnen die het gezichtsvermogen of het evenwicht beïnvloeden. Het installeren van een traplift een kan in deze situaties een geschikte beslissing zijn.

4. Wanneer uw ouders mobiliteitsproblemen hebben

Als je ouders te maken hebben met mobiliteitsproblemen als gevolg van gewrichtspijn, kniepijn, overmatige stijfheid of weinig beenkracht, dan kan traplopen behoorlijk onveilig voor hen zijn. In die situatie moet u beslist een traplift installeren om hen te helpen en te ondersteunen.

5. Uw ouders zijn niet in staat om hun reguliere medicatie te nemen

Met de toenemende leeftijd van mensen neigt hun gezondheid steeds minder te worden. Soms moeten ze dan een regelmatig schema bijhouden voor inname van noodzakelijke medicijnen. Als je ervoor wilt zorgen dat ze hun medicijnen niet vergeten of vermijden, installeer dan een traplift zodat ze gemakkelijk naar beneden / omhoog kunnen komen om het juiste medicijn op het juiste moment en zonder met de ogen te knipperen te nemen.

Een traplift hoeft overigens niet heel duur te zijn, zo kun je ze hier tweedehands kopen.