Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is cruciaal voor de veiligheid tijdens werken op hoge gebouwen. Dakrandbeveiliging is zelfs al verplicht vanaf werken op gebouwen van 2,5 meter hoogte. Er komt een hoop bij kijken. Zo zijn er verschillende vele verschillende situaties waarin het van belang kan zijn. Denk aan het plaatsen van zonnepanelen of grote bouwprojecten in industriegebieden. In deze blog zullen de volgende vragen beantwoord worden. Hoe zit het met dakrandbeveiliging? Waar moet allemaal op worden gelet? In combinatie met wat wordt dakrandbeveiliging gebruikt?

Dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is enorm belangrijk om de veiligheid van werknemers te garanderen. Zo is en blijft werken op daken of op andere hoogtes erg gevaarlijk als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen. Daarom is het cruciaal om er alles aan te doen om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken. Er zijn vele verschillende momenten waarop dakrandbeveiliging van belang is. Denk aan het aanleggen van zonnepanelen in een woonwijk, of aan het renoveren van asbestdaken. Maar ook tijdens andere grote projecten in industriegebieden. Dakrandbeveiliging kan zowel tijdelijk als permanent zijn. Verschillende bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd bieden beide mogelijkheden aan.

Valnetten

Dakrandbeveiliging wordt vaak toegepast in combinatie met andere vormen van beveiliging. Denk aan valnetten. Een valnet is ook een vorm van beveiliging die het risico op een ongeluk tot een minimum beperkt. Valnetten verschillen enorm van grootte. Er kunnen enorme valnetten geplaatst worden, maar ook kleiner netten kunnen het werk doen. Als een valnet geplaatst is zal een eventuele val totaal geen schade aanrichten. Dit betekent echter niet dat men ervan uitgaat dat er gevallen wordt, al helemaal niet in combinatie met dakrandbeveiliging. Valnetten kunnen in tal van situaties gebruikt worden. Denk ook hier aan dak onderhoudt of andere grote bouwprojecten die zich afspelen op grotere hoogtes.

Wat doe ik nu met de dakrandbeveiliging

Dakrandbeveiliging is enorm belangrijk. Gelukkig bieden vele bedrijven de mogelijkheid aan om te helpen. Zo zijn vele bedrijven gespecialiseerd in het aanleggen van zowel dakrandbeveiliging als valnetten. Het is natuurlijk goed om te controleren of de bedrijven wel de nodige certificaten in hun bezit hebben.

https://www.profall.nl/