Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Alles wat je wilt weten over hardware tuning van je auto

Wil je je auto upgraden door middel van hardware tuning? Door deze techniek krijgt je auto meer vermogen, wat zorgt voor een ongekende topsnelheid. Bij hardware tuning worden onder andere de in- en uitlaatdelen, de gemodificeerde turbo’s en het water-methanol systeem aangepakt. Daarbij wordt vaak de roetfilter nog eens verwijderd. Dit alles zorgt voor een auto met extra vermogen en koppelkracht. Het aanpassen van de auto wordt als stage 2 tuning gezien. Je kunt er ook voor kiezen eerst stage 1 te laten toepassen: hierbij wordt er enkel chiptuning toegepast op je auto, waarbij er aan het interne systeem van de motor gesleuteld wordt.

De voordelen van hardware tuning

Zoals je eerder al kon lezen zorgt hardware tuning voor extra koppelkracht en extra vermogen. Maar het tunen van de hardware van je wagen kent nog meer voordelen: zo rijd je auto na deze aanpassing een stuk duurzamer, doordat de motor is vrijgemaakt en zo beter kan ‘ademen’. Hierdoor verbruikt je auto minder brandstof. Hardware tuning is dus ook nog eens goed voor je portemonnee!

Kies voor een betrouwbaar adres om je auto te upgraden

Bij Alphamotive kun je terecht voor het upgraden van je auto. Hierbij moet je niet alleen denken aan het optimaliseren van de software, maar ook het upgraden van de hardware van een voertuig is mogelijk. Alphamotive biedt tuning-onderdelen van hoge kwaliteit aan, zodat jij verzekerd bent van een snellere en luxere auto. Wil je er helemaal voor gaan? Dan kun je hier ook chiptuning laten toepassen, waarbij de programma’s waarop de motor draait worden aangepast. Dit zorgt voor een nog snellere auto. Uiteraard gebeurt dit allemaal volgens de vastgestelde veiligheidsnormen. Wil je eerst nog wat meer te weten komen over het bedrijf of wat er voor jouw auto allemaal mogelijk is? Er staan adviseurs voor je klaar die een antwoord op al jouw vragen hebben.