Dutch Labs
Image default
Vakantie

Besparen door te vergelijken

Het leven is al duur genoeg is een kreet die je maar al te vaak ter oren komt. En voor veel mensen is dit ook zeker waar: lang niet voor iedereen is het hebben van een uitgebreide maaltijd altijd even vanzelfsprekend en er zijn genoeg mensen die moeten rondkomen van een inkomen dat rondom het minimumloon ligt. Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat zelfs deze mensen geen armoede kennen, vergeleken met inwoners van bijvoorbeeld Afrikaanse of Aziatische landen, maar dat neemt niet weg dat het leven voor deze mensen niet bijzonder duur is.

Maar als je verstandig met geld omgaat valt er gelukkig veel uit het al dure leven te halen. Zo is het om te beginnen in veel gemeenten mogelijk om een kortingspas te krijgen als het onderkomen onder een bepaald bedrag is gedaald. Deze kortingspas geeft vaak kortingen op sport, cultuur en bij bepaalde winkels, waardoor mensen met weinig geld toch kunnen genieten van sport en cultuur.

Ook kan men veel geld besparen door gebruik te maken van vergelijkers. Hierbij wordt niet per sé een vakantie vergelijker bedoeld, maar bijvoorbeeld een online vergelijker waarbij de prijzen van een product op verschillende websites vergeleken kan worden. Ook het traditionele vergelijken van de boodschappen en het altijd doorspitten van de reclamefolders is aangeraden. Door boodschappen slim te kopen kan soms tot wel de helft van het geld bespaard worden.

Tot slot is het ook aangeraden om eens goed te kijken naar de toeslagen die in bepaalde situaties worden toegekend: zo is het bijvoorbeeld mogelijk om huurtoeslag te krijgen als zowel het inkomen als de huur van een woning onder een bepaald bedrag uitkomen. Op deze manier kan men wellicht weer een keer op vakantie met het bespaarde geld, door gebruik te maken van een vakantievergelijker!

http://www.vakantievergelijker.nl/