Dutch Labs
Image default
Energie

Brandwerende veiligheidskasten voor het veilig opslaan en werken met gevaarlijke stoffen

Brandwerende veiligheidskasten voor het veilig opslaan en werken met gevaarlijke stoffen

Brandwerende veiligheidskasten zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Vele soorten gevaarlijke stoffen waar bedrijven mee werken, dienen veilig bewaart te worden. Denk bijvoorbeeld aan ontvlambare vloeistoffen zoals verf en thinner, oxiderende stoffen zoals natriumchloraat en slapeterzuur, corrosieve chemicaliën zoals sterke zuren en basen , giftige stoffen zoals kwik en lood. Je kunt hier niet voorzichtig genoeg mee zijn en het is natuurlijk belangrijk om deze gevaarlijke stoffen veilig op te staan. Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen van brandschade en de risico’s van het vrijkomen van giftige stoffen. De veiligheid van medewerkers en omgeving horen de hoogste prioriteit te zijn en het voorkomen van zowel gevaarlijke situaties alsmede milieuschade zijn erg belangrijke onderwerpen voor bedrijven die beschikken over gevaarlijke stoffen.

Conform de richtlijn PGS 15

Brandveiligheidskasten hebben twee belangrijke functies. Ten eerste zorgen brandveiligheidskasten dat de gevaarlijke stoffen in de kast blijven. Bij lekkage worden de vloeistoffen opgevangen in speciale lekbakken. Hiermee voorkom je dat de vloeistoffen in de bodem en dus het milieu terecht komen. Ten tweede zorgen brandveiligheidskasten in geval van brand dat de gevaarlijke stoffen niet bijdragen aan de brand. De medewerkers hebben tijd om te vluchten en de hulpdiensten hebben tijd om slachtoffers te redden en de brand onder controle te krijgen. Met een brandveiligheidskast van BUMAX koop je niet alleen veiligheid maar ook kostbare tijd in een noodsituatie. Bumax is dé leverancier voor PGS 15 veiligheidskasten met eigen productie in Duitsland en een groot magazijn in Nederland. Hierdoor levert BUMAX je brandveiligheidskast snel en voordelig uit voorraad. De veiligheidskasten voldoen aan de richtlijn PGS-15 en de Europese norm voor veiligheidskasten, de EN 14470-1.

 

Assortiment brandveiligheidskasten van Bumax

Bekijk de pagina https://www.bumax.com/nl/veiligheidskasten van Bumax met het assortiment aan verschillende soorten PGS 15 kasten, welke in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn:

  • Brandwerende veiligheidskasten
  • Brandwerende vatenkasten
  • Brandwerende onderbouwkasten
  • Stalen en kunststof milieukasten
  • Chemicaliënkasten
  • Zuren- en logenkasten
  • Milieukasten met brandwerend compartiment

Bumax levert PGS-15 veiligheidskasten in de vorm van bijvoorbeeld vatenkasten, onderbouwkasten en ook documentenkasten. De vatenkasten zijn geschikt voor opslag van grote hoeveelheden verpakte gevaarlijke stoffen en bij brand sluiten de deuren automatisch. De onderbouwkasten dragen bij aan de veiligheid op werkplekken met gevaarlijke stoffen. Deze zijn dan ook zeer geschikt voor gebruik in laboratorium meubelen en onder zuur- of labkasten. Voor de opslag van waardevolle documenten biedt Bumax zogeheten ‘brandwerende documentenkasten’ met een brandwerendheid van 90 minuten.

De brandveiligheidskasten zijn beschikbaar in zowel 30 als 90 minuten brandwerendheid. De kasten worden tevens geleverd met de juiste certificaten. Ook worden passende lekbakken meegeleverd die lekkende vloeistoffen kunnen opvangen.

https://www.bumax.com/nl/veiligheidskasten