Dutch Labs
Aanbiedingen

Chiptuning, de gevolgen

Middels chiptuning worden de prestaties van de motor dusdanig verbeterd. Op deze manier kan de motor zuiniger, sterker, sneller en stabieler worden gemaakt. Daarom is dit eigenlijk een manier om de motor te optimaliseren.

Auto wordt onzuinig

Wanneer de chip wordt aangepast in de auto nemen de prestaties over het algemeen met vijf tot tien procent toe. Het probleem hierbij is meestal dat wanneer de motor geoptimaliseerd wordt (dit heeft te maken met chiptuning), hij ook extra vermogen gebruikt. Houd er rekening mee dat hoe meer vermogen de motor heeft, hoe meer brandstof er in de motor moet worden gedaan en dus de auto onzuinig wordt. In dit geval zal het verbruik meer zijn, niet minder. Gebruik je dezelfde rijstijl als voor de chiptuning Limburg? Zo ontstaan ​​er geen problemen en kan de motor zuiniger zijn!

Hoe werkt het?

Een automotor levert een bepaalde prestatie, hier is een maximum ingesteld via een chip door de fabrikant. Deze prestatie is uitvoerig getest in de fabriek, waardoor er geen fouten zullen optreden als de motor in de auto wordt gemonteerd en de auto wordt verkocht. Om deze reden wordt voor elke motor een zogenaamde “veiligheidsmarge” ingesteld. In feite betekent dit alleen dat de prestaties van de motor zodanig worden beperkt dat er geen problemen zijn met de motor. Een deel hiervan is om de motor normaal te laten werken onder zware omstandigheden en met slechte vloeistoffen (olie en brandstof). Deze veiligheidsmarge ligt onder normale omstandigheden ver onder de maximale limiet die de motor daadwerkelijk aankan.

Optimalisatie van de motor

Wanneer chiptuning wordt toegepast op een motor gaat dit veranderingen te weeg brengen, daarom is het belangrijk dat dit met de benodigde expertise wordt gedaan. Gebeurt dit niet en treedt er een fout op, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de motor! Let daarom altijd op de mensen die met uw auto gaan werken.

Daarom zijn er limieten ingesteld voor elk prestatietype op de ECU-module. Bij het gebruik van spaanaanpassingen worden deze limieten geoptimaliseerd naar grotere aantallen om een ​​snellere, efficiëntere en soepelere motor te verkrijgen. Daardoor zal de motor meestal comfortabeler werken.

https://cts-chiptuning.com/